1. kağıt parçası, çalışır bulursun. bu kadar da önemsiz. oysa mutluluğu migros'tan alabilir misin?
  2. acayip bir şeydir, yaşayabilmek için inandığınız değerleri sorgulatacak hale getirebilir. kötüdür.
  3. cebinizdeki 10 türk lirası, dünyadaki tüm kötülüklere ama aynı zamanda tüm iyiliklere dönüşebilecek potansiyelde bir araç. çünkü zaten paranın temel amacı bu. sanırım o yüzden parayı hep kötülerler. hep kötü şeyleri görürdükleri için. oysa para kötü göründüğü kadar iyi de bir şeydir. onu ne şekilde kullandığınıza ve tabiki etrafınızdakilerin onu ne şekilde kullandıkları ile alakalı.

    ayrıca benim için insanları gözlemek için mükemmel bir araçtır. para, modern insanın tüm aksiyon potansiyelini sembolize ediyor.
  4. insanlığın yeni tanrısı.

    aslında klasik tanrı anlayışında bulunmayan pek çok özelliği de beraberinde getirmiştir. istediğini anında yaptırır, kapıları açar/kapatır, mutluluk verir, gerekirse can alır, kan döker.. parayı görebilir, dokunabilirsiniz. her ne kadar felsefi bir anlam içermese de somut varlığı, tüm bu sayılanları gerçekleştirmek için yeter de artar bile.

    parada; dua yahut yakarış gibi arzulanan hedefe giden yolda bulunan bürokratik engellere de rastlamazsınız. dolayısıyla bugün geldiğimiz noktaya hiç mi hiç şaşırmamak gerekir.
    beyaz
  5. " ah para ah! allah değilsin ama allah'a da yakınsın.. "
    kuz
  6. şuan bana en çok lazım olanlardan birtanesi.
  7. isveç ise nakit parayı tedavülden kaldırmanın hazırlıkları içerisindeymiş.

    işe o ülke!
  8. 21. yüzyıl'da güç temsilcisi.
    kup
  9. hiç şüphesiz dünyanın en kirli nesnesidir.
  10. hiç şüphesiz dünyanın en gerekli olan ancak en gereksiz nesnedir.