1. hayata yön veren bir felsefe biçimi.
  2. gerçek bir dostu olmayan birinin rahatlıkla kurabileceği bir cümle.
  3. paradan kasıt bilgi olsaydı kabul edilecek önerme.
    umarım yazar teşbih yapmaktadır. aksi halde katılmadığım önerme.
    insanı insan yapan şey akıldır. ruh olarak betimlenen şeydir akıl, üflenen şeydir akıl, sembolü havadır. kullanınız, kullandırtınız.
    sembolleri ve teşbihsel anlatımları o kadar çok severim ki, ilk girideki yazarın paradan kastının bir hüsn-ü zanda bulunup akıl ve bilgi olduğunu sanıyorum.
  4. olur mu len? en gerekli adamdir, zenginler parayi kimin sirtindan kazacak yoksa?
  5. anlayamadığım olay. bir insan neden parasız olur kafasız adamdır. hayatımın en gereksiz işini yaptım iş kurdum. en parasız dönemimi yaşıyorum. her gün bankalar arıyor.

    eskiden hafta sonları girip çıkmadığım delik yoktu. delice içerdim. bursa ve eskişehrin yarısı arkadaşımdı. alkollü bir mekana girince kapıda karşılanırdım.

    şimdi gereksiz bir adam olduğumu görüyorum. beni görünce asklepios abim taşaklarına kurban diyen adamlar şimdi iki bira ısmarlayınca değişik triplere girdiler. ancak ne iş çevirebileceğimi göremiyorlar.

    http://youreads.net/baslik/bes-bin-lira-ile-is-kurmak--48357?go=ben
  6. sadece parasız değil, aslında tüm insanların bu dünya için ne kadar gereksiz olduğunu bir kez daha hatırlatan önerme.

    insan olmasa bu dünyanın çok daha güzel bir gezegen olacağı gerçeğini kim inkar edebilir ki?
  7. paralı parasız çok elzem değil, eğer bi sofran varsa, bir yorganın varsa aralarda uçurum yok. nerden biliyorum 10bin dolarlık şarap üstüne ekseriyetle bir bira cila atıldığını gördüm. o şarapların damak tadı vs hikaye çatalı sağ el ile mi sol ile mi tutulduğu hikaye, eninde sonunda o efes'in pıssdd sesi ile irkiliyor bünyeler.
  8. aklıma şunu getiren başlık.
  9. bir beş parasız olarak katılıyorum.
    kuz
  10. para, sosyal kaynak uretme, sosyal kaynaklari tuketmek ve piyasadaki uzmanlardan faydalanmak icin kullanilan araclardan biridir. sosyal anlamda piyasa degeriniz; yaptiginiz is, sagladiginiz katma degerle olculur. olcum araci ise paradir.

    ama yargi agir, aslolan para degil; yarattiginiz katma degerdir. fakat yargi yanlislanabilir degil.