1. en yakin ornek olarak iki gün önce, x marka bir pantolon gordum ve çok beğendim. cebimdeki son 140 liranın 130 lirasını ona verdim. şimdi memlekete gidecek otobüs bileti paramı yemiş olduğumdan öğrenci evimde pantolonumla oturuyorum.
  2. (bkz: su)

    öyle sıradan su değil ama, havaalanından. ben almadim zaten, pek yüce, pek cömert biri almisti basım ağrıyordu ilaç iceyim diye. 4 lira suya verdiğini duyunca baş agrim geçti ama sol kolunda bir uyuşma, göğsümde sıkışma hissettim. kalpten gidiyordum. :)

    kendi adıma yaptığım ve en çok içimi acıtan harcama hatay'da son bir künefe yemek için uçağı kaciriyordum havaalanına taksiyle gittim. ben ist. atatürk gibi yakın sanıyordum, 90 lira yazdı taksimetre. uçak biletini 70 liraya almıştım. hala acısı içimde.

    bir de yazma eserlerin dijital kopyaları için süleymaniye, ist üni. gibi kutuphanelere sayfa başına para verip aldığım yazmalar var. ist üni., sayfa başına 1 lira alıp cd'ye yukluyordu. bir cd' ye 120 lira vermiştim. vicdansizlar!
  3. -şarap, tekila, viski
    -saç boyaları
    -şiir ve çizim teknik kitapları
    -sigara
    -kfc kova
    -yağlı boya, tuval
  4. bluetooth kulaklık. kesinlikle rahatlık. tavsiye ederim.
  5. aldığım her şeyi aşırı titiz inceler araştırır öyle alırım hiçbir şeyi aman nolcak diye almadım uzun bir araştırma sürecim olur.
    teknolojik alet, laptop aldım geçen yıl 4 5 sene üst düzey götürür üstelik şimdi bile emsalleri 2 3 bin arttı fiyatı vw golf gibi ikinci el satsam kar ederim. aynı şekilde telefon aldım orta halli ama aşırı araştırıp aldım onu da o da götürür yeterince.
    araba, eski arabayı değiştirdim bakım masrafı aşırı sıkmaya başlamıştı beni bildiğin strese giriyordum km si de çok olunca sıfır olsun kafa rahat binerim 5 sene dedim piyasadaki en ucuz arabalardan birini aldım ama bence o fiyata çok çok iyi.
    bir de saat çok severim ve alırım 2 tane saatim var severek kullanırım birisi casio diğeri tissot saatin kaliteli olması gerektiğini düşünürüm.
    onun dışında kıyafete falan para harcarım ama marka giymem pek ucuz yollu hoşuma gidenleri indirimi bekler alırım.
    wtf
  6. -çoğu akıllı telefon.
    -son birkaç yıldır rakı viski gibi kıymetli alkoller ^:kemal sunar - hababam sınıfı^
    -alan var apple macbook airmac vs. gibi apple grubu bilgisayarlar ( iş için kullanıyorum gereksiz bir alet fiyat performansa göre)
  7. arzu kaprol tasarımları
    parov
  8. 'eşya' olarak sınırlandırmasamda. aileme göre para vermeme gerek olmadığı aldım albümlerdir.
  9. kahvaltılık domates. evdeki herkese" aa bitirmemişsin paraya kıyıp aldım yesene" diyorum, yemeklere koymuyorum onları çok özeller.
  10. çizgi roman, kitap ve benzeri şeyler. (para olunca tabi, öğrencilik zor.)