1. cinsel suçların en büyüğüdür ve suçun kanıtlanması durumunda cezası kesinlikle idam olmalıdır. suçlu genelde aileye yakın bir bireydir.

    ayrıca bu konuyla alakalı bir film önerisinde de bulunmak isterim.

    jagten - thomas vinterberg
  2. yorumu okuduktan sonra tanımını kontrol ettim ve evet, gerçekten ergenlik öncesi(prepubertan) yazıyor. bana kalırsa bu değişmeli. kesin bir yaş sınırının koyulmasının zorluğunun farkındayım ama ergenlik 8-9 yaşlarında da başlayabiliyor. bilemedim bunun sınırı ne ola. ama insan bir çocuk gördüğünde de anlıyor, bunun hesabını yapıp kendini aklamaya çalışacak adam zaten büyük ihtimalle pedofilidir.

    öte yandan, kabul edilmesi güç, en büyük cezaları hak eden bir suç olarak yazılmış, eylemi düşündükçe ben de başka duygular beslemiyorum. ama bana kalırsa eyleme geçilmedikçe bu ithamları hak edecek bir psikoloji değil. neden mi, en basit duyguları ya da psikopatolojileri incelediğimizde büyük oranlarda kalıtım/doğuştan gelen özelliklerin bu ruh hallerini belirlediğini görüyoruz. hadi kalıtımı ve doğumu geçelim, sen daha ilk anını hatırlamadan öncesinde bilinçdışında neler yaşanıyor. çok büyük oranda kişinin kontrolü dışında gelişebilir bu dürtü. özellikle aklıma nymphomaniac'taki pedofili adamın ağladığı sahne geliyor gözlerime. filmde de belirtildiği üzere adamın en büyük laneti oydu, ve bunu fark ettiğinde ağladı.

    bu yazdıklarımdan belki eylemi meşrulaştırmaya çalıştığım çıkarılabilir. asla. zaten yazmaya başlamadan belirtmiştim görüşümü.
  3. son zamanlarda bir artış mı var bu iğrenç durumda yoksa eskiye nazaran ifşasında mı gözle görülür bir açıklık var? sadece bizim ülkemizde mi yaşanıyor? çünkü öyle bir de algı oluştu, türk ve müslüman toplumlarda özellikle görülen bir cinsel istismar türüymüş gibi çıkışlar var.

    olaya hiç bir kimliği ön plana çıkarmadan bakıyorum ben. çocukların saf halini düşünürsek böyle de bakılmalı. geçmiş zamanlarda italyan klisesinden bir rahip de konuya dair düşündürücü sözler dile getirmiş işte buradan okumak mümkün. ne yapılmış peki? görevinden alınmış. altını çizmek gerek; bu suç tüm dünyada eli kolu sallanarak yapılan, zevk alınan bir suç...

    güney amerika kıtasına gidiyoruz. paraguay karşımıza çıkıyor ve yıllardır kan ağladıkları durum. okumuşsunuzdur belki, 11 yaşındaki çocukların doğum yapmasına müsade edilir. evet, kürtaj olamazlar, yasaktır.. ne kadar erken ergenliğe girilirse girilsin cinsellik nasıl o yaştaki bir çocuğun seçimi olabilir ki? üreme iç güdüleri nasıl bir şey ki bazılarında bu denli iğrenç düşüncelerin alevlenmesine sebep oluyor?

    çok farkında olunması gereken bir konu. herkesten şüphe duymak da kötü evet ama bilinçlenmek çok önemli. eğitim, mevki, parasal güç, kimi zaman kişilik, görünüş iyi birer kamufle aracı olabiliyor bu suç için.
  4. kolay elde edilen, düşük ahlaklı kadın çocukluğudur. bütün pedofililer idam edilmelidir.
  5. pedofili cinsel sapkınlıklar (parafili) içerisinde yer alan ruhsal bozukluklardan biridir. cinsel sapkınlıklar cinsel eşin onayı olmadan insana özgü normal kabul edilen cinsel eylemlerin dışında kalan cinsel eylemler olarak tanımlanır.

    pedofilide cinsel açıdan uyarıcı olan obje çocuklardır. bu bozukluğu olan bireyler çocuklara karşı cinsel ilgi duyar ve bunu engelleyemez. bu kişilerde pedofili dışında başka cinsel sapkınlıklar da mevcuttur. bunlar; gözetlemecilik bozukluğu (başkalarını özel etkinliklerde gözetlemek), göstermecilik bozukluğu (cinsel organları sergilemek), sürtünmecilik bozukluğu (izni olmayan bir bireye dokunmak veya sürtünmek), cinsel mazoşizm bozukluğu (küçük düşürülme, esir edilme veya acı çektirmeye maruz kalmak), cinsel sadizm bozukluğu (küçük düşürmek, esir etmek veya acı çektirmek), pedofili bozukluğu, fetişizm bozukluğu (canlı olmayan öğeleri veya vücudun cinsel olmayan bir organını cinsel açıdan odak haline getirmek) ve karşıgiyim (travesti) (karşı cinse ait kıyafetler giyerek cinsel açıdan uyarılma) bozukluğudur.
    -habertürk alıntı-

    çocukların küçük yaşta bilinçlenmesi gerekiyor.bilinçli ana babalar sayesinde tabi.tam bir korumacılık da çocuğun psikolojisini etkileyebildiği gibi sevgiden mahrum bırakmak,ilgisiz olmak da olumsuz etkiler yaratır.çekirdek aile dışında insanlara karşı bilgilendirmek gerekiyor bence çocuğu.tabi ki profesyonel destek alınması daha farkındalık yaratabilir çocuk gelişimi ve bizim gelişimiz açısından.çünkü bu tür insanları ayırt etmek çok zordur...
  6. çocuksevicilik. dsm iv'ün ne dediği beni ilgilendirmez. şehir meydanında halkın adaletine bırakılmaları gerekir.
  7. yasallaşabilmesi için meclisin var gücüyle çalıştığı, iğrenç sevicilik türü.

    cidden anlayamıyorum bir insan neden bir çocukla beraber olmak ister?

    eskiden küçük kızlar "abi ben sana aşık oldum" diye gelirdi de gülüp geçerdik. "tamam söz seninle evleneceğim ileride" falan diye şaka yapardık. ne oldu da böyle bir hale geldi bu toplum?

    1-2 yıl sonra evlenmeyi planlıyorum. kızım olursa doğar doğmaz hastanede başında dikilip nöbet tutmayı düşünüyorum artık ciddi ciddi. ne pislik bir ülke haline geldik böyle.
  8. kahırdan ölmek diye bir şey gerçekten varsa işte bundan olmalı.
  9. her zamanki gibi akp'nin gündem değiştirmek maksadıyla kasıtlı olarak yarattığı bir sansasyon neticesinde gündemde olan bir konu. keza doların hızlı yükselişi, gizlenmeye çalışılan ekonomik kriz v.s. sebepler neticesinde seküler kesimin şiddetli tepkisi neticesinde geri çekileceği baştan belli olan ve neticede geri çekilen bir yasa tasarısı neticesinde gündem değişti. ben biraz daha gündem dışı bir yorumda bulunmak istiyorum.

    hayatım boyunca pek çok farklı yönelime dair araştırmada bulunup o yönelime sahip insanlarla yönelimlerine dair sohbet ettim. içlerinden en merak ettiğimse pedofiliydi. tıbben psikolojik bir rahatsızlık mı yoksa kasıtlı bir sapkınlık mı olduğu yönünde kesin bir hüküme varılamamış bir sendrom. sadece birinin çocukları cinsel anlamda çekici bulmasının altında yatan sebebi, çocuk figürünün zihnindeki imgelemelerini merak ediyorum. sağlıklı ve yetişkin bir erkek olarak kız çocuklarının bir erkeğe çekici gelmesini anlamdıramıyorum. bu açıdan bu durumun psikolojik bir rahatsızlık neticesinde ortaya çıktığını düşünüyorum. pedofiliden bahsederken çizgileri keskin çekmekte fayda var keza 18 yaşından bir iki yaş küçük bir kızı çekici bulmak etik değildir fakat bu pedofili değildir. pedofili dediğimiz şahıslar 0-13 yaş grubu çocukları cinsel anlamda çekici bulurlar.

    hayatımda sadece bir kere pedofili yüzünden psikolojik destek alan birini duydum. bir arkadaşımın ev arkadaşıydı. arkadaşım o arkadaşının matematik konusunda tam bir dahi olduğundan bahsederdi. aynı şekilde eğitim hayatında da başarılıymış. ona ev arkadaşıyla beni tanıştırmasını istediğimi söylemiştim. burada ince bir çizgi var o da şu ki o şahsın hiç bir fiziksel eylemi olmadığı gibi bunun bir sorun olduğunun farkında olarak tedavi görüyordu. bu konuda tam aradığım kişiydi ama şansım yaver gitmediği için görüşme şansım olmadı.

    pedofilinin sadece geri kalmış ülkelerde ortaya çıkan bir durum olduğunu düşünüyorsanız yolunuz düşerse avrupa veya amerikada bir çocuğa sevgi gösterin veya yere düşen bir çocuğu kaldırın sonra da bakın bakalım ailesi ne tepki veriyor. bakın hayvana tecavüz eden adam çocuğa da tecavüz eder, o ayrı bir kavram. o tip varlıklar için uzuvlarını sığdırabilecekleri bir delik kafidir. ama pedofili dediğimiz yönelime sahip insan tasvirlerini incelediğimizde çocuk resimleri biriktiren, oyuncak bebekler biriktiren tipler ortaya çıkıyor. fetiş gibi bir saplantı fakat diğer cinsel yönelimlerin aksine kendi içinde bir mantığı yok. bende merak ve araştırma hissi yaratan asli unsur da bu.

    "ruh hastası mısın be adam!" diye düşünenler olacaktır. hayatı bir kaşif gibi yaşıyorum ben ve merak ediyorum. özellikle zihinsel farklılıklar konusunda oldukça meraklıyım. pedofili oldukça tehlikeli bir durum olmakla beraber kontrol altında tutulmalıdır. ekşi sözlüğün taciz'le ilgili başlıklarını okursanız çoğu kadın yazarın çocuk yaşta tacize uğradığını ve bunun onlara hayatları boyu atlatamayacakları bir yara açtığını görürsünüz. bunun bilincindeyim. öte yandan pedofili eşcinsellik gibi hormonlardan kaynaklanan veya sonradan değişen tercihlerden dolayı gerçekleşen bir durum değil. neden yetişkin birisi bir çocuğu çekici buluyor bunun cevabını merak ediyorum. nasıl bir zihin yapısı veya zihinde gerçekleşen nasıl bir değişim bunu tetikliyor olabilir? bir masumiyet tutkusu mu, masum bir şeyi kirletme hırsı mı, çocukluğa duyulan özlem mi? bunlar basit sorular. daha derin ve bunu tetikleyen şey ne olabilir. keza bir kadını cinsel anlamda çekici kılan temel unsur kadınsı fiziğidir. mesela eşcinsellik doğada hayvanlar arasında da görülürken, hayvanlar arasında pedofili gözlenmez. keza ensest de öyle. bu da pedofilinin insanın karışık zihinsel yapısında bir şeylerin ters gitmesi neticesinde ortaya çıkan bir sendrom olduğunu düşündürüyor bana. psikoloji okuyan ve konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan veya benim gibi bu konuyu edip araştırma yapıp sağlıklı veriler elde etmiş sözlük yazarları birikimlerini benimle paylaşmak isterse buna minnettar olacağımı da belirtmek isterim.