1. 2015 yılı verilerine göre ülkemizde 18 bin çocuk istismara uğramış ve pedofilik cinayetlere kurban gitmiştir. tabii bu rakamların adli makamlara yansıyan vaka sayısı olduğunu baz alırsak. kayıp olarak aranan çocuklar, adli mercilere yanısamayan istismarlar ile buzdağının görünmeyen yüzünü tahmin edebiliriz. önleyici olma açısından ve halkın bilgi edinme özgürlüğü kapsamında sex offender uygulamasını ve pedofili ve çocuk istismarı suçlarının kanunlarla tekrar düzenlenmesini talep ettiğimiz bir kampanya başlattık. desteklerinizi bekleriz.

    https://secure.avaaz.org/tr/petition/CUMHURBASKANLIGI_VE_TBMM_TCK_KOMISYONU_PEDOFILI_KURBANLARININ_CIGLIGINA_KULAK_TIKAMA/?pv=0&fb_action_ids=10210771877923951&fb_action_types=avaaz-org%3Asign
  2. "pedofili suçtur taam mı"diye sosyal medya hesaplarında paylaşım yapılmayan kampmanya.
    duyar kasma vb gibi cümle kalıplarını bir kenara bırakıyorum. pedofilik eylemler sonucu genital organları parçalanmış ve canavarca hislerle öldürülmüş çocuklar ve sapıklara kurban gidecek potansiyel çocuklar var. bunu niye yazdım? amacım duyar kasmak ( bu cümle kalıbını sevmemekle birlikte kullanmak durumunda kaldım) değil.

    toplum olarak duyarlı vatandaşız ya. "idam isterükkkk" "halka verünnnnn linç isterükkk" nidaları atan insanların şu imza kampanyasına katılım sayısı o kadar düşük ki bu gerçekle yüzleşmek içimdeki insan sevgisini öldürdü. ya hu pedofili bu kocaman adamların minnak bebeklerle cinsel ilşkiye girip öldürmeleri. olay bu bu bu. var mı ötesi? neyin kafasını yaşıyor bu millet?
    bu kampanyayı ekşi vb sözlülerde arkadaşlar paylaştı. her yerde paylaştık imza sayısı 12. e yuh diyorum. söyleyecek kelime bulamıyorum. camdan bakan kız, donunu çeken erkek, bilmem hangi sanatcının boşanması, bilmem kimin arabası .............. bla bla bla vay be türkiyenin ne kadar çok sorunu varmış. pedofilikler çocuklara tecavüz etsin, öldürsün gitsin adam 1 sene yatsın çıksın gene yapsın. ne önemi varki? toplumsal uyuşma bu olsa gerek.

    doğru yoldan hak aramayı öğrenemedi bu millet. illa canımızın acıması yakınlarımızdan birisine mi yapılmalı? potansiyel kurban çocuk grubunda yakınlarımızın, bizlerin doğacak çocukları olmayacak mı? 100 elektronik imza lazımdı 12 de kalındı. güzel yurdumun uyuyan insanı "nerede bu devlet "naraları atarken devletin kurumlarına bir elektronik imza ile talebini belirtmek ve sonuç almak varken nemelazımcılık yapılıyor ise bu ülke adam olmaz.
  3. kampanyalar iyidir, desteklenmelidir.
    ama daha fazla farkındalık yaratmak için bol bol da konuşmak lazım üzerine, unutmamak, unutturmamak lazım.

    lakin bu toplum eğitilmedikçe her konuda işimiz çok zor, cahiliz, hem de çok. üstelik bir de erdem yoksunuyuz her konuda. nasıl olacak bu işler, nasıl daha insan olacağız, nasıl yeneceğiz bu kokuşmuş, pis, riyakar düzeni? çok emek, çok çaba gerek, yılmadan, yorulmadan anlatmak gerek.
  4. eylem planı ve söylemi olmayan başka bir kampanya daha. cumhurbaşkanlığı ve meclis gibi kurumlara atfen hazırlanan metinde içeriği geçtim ne imla var ne jargon. sonra ciddiyet bekliyorsunuz.

    tüm coğrafyayı ilgilendiren küresel bir sorunun hedef temas alanı sadece 100 kişi mi?

    iyi niyetten şüphe yok lakin yakın çevreye gösteriş adına mikro eğlenceler geliştirip ilgi bekliyor, göremeyince de "diğer"leri sorumsuzluk ve cehalet ile suçlayıp, aşağılıyoruz.

    en üzücü olan ise inşası basit bireysel ve çoğunlukla gölge/sanal girişimler ile vicdanen rahatlayıp, ait sorumluluğu yerine getirdiğinizi düşünüyoruz. kendimizi sorunun üstünde veya dışında konumlandırıyoruz. örgütlü hareketten uzaklaşıyoruz. bireysellik ve bireysel hazcılık toplumsal duyarsızlaşmanın en temel sebeplerinden.
  5. hemen başlangıçta ilk olarak yazacaklarımın tamamen iyi niyet içeren şeyler olacağını, pedofili suçluları konusunda yaşamının en büyük amacı evladının mutluluğu, iyiliği olan bir baba olarak içimde küçücük bir acıma, merhamet kırıntısı dahi taşımadığımı belirtmeliyim. ikinci olarak hukukçu olmadığımı da vurgulamalıyım.
    sözü edilen imza metnini okudum.

    metinde geçen tutuklu yargılanma konusuna katılmadığımı açıkça söylemek isterim.

    gerekçesine gelince;
    adalet her insana aldığı nefes, içtiği su ve tükettiği besin kadar gerekli bir şey.
    peki ülkemizde gerçekten adalet var mı?
    hukuk sisteminin guguk haline geldiği, bir çok hak etmeyen insanın hapishanelerde 'tutuklu' halde suçsuzluğunun ortaya çıkacağı günü bekleyerek, mahkeme kapılarında sürünerek aylarını, yıllarını geçirdiği, ailesinin,çocuklarının perişanlığı, tutuklu kişi ile birlikte hatta tutukludan daha da kötü şekilde yaşadığı bir ülkeden bizim ülkemizden bahsediyoruz.
    keşke ülkemizdeki hukuk sistemi her gelen iktidarla oynanan bir oyuncak, kendi yandaşlarını kollama, muhalifleri sindirme aracı haline gelmemiş olsaydı. ama ne yazık ki hepimiz görüyoruz ki durum bu. tutuklu demek suçsuzluğu ispatlanmamış ve halen suçlu olup olmadığı bilinmeyen kişidir.
    şunu diyebilirsiniz, pedofili suçları için çok acil sonuçlara ulaşılmasını, yargılama ve soruşturma aşamasını acil olarak sonuçlandıran bir sistemi talep ediyorum. işte bu fikri sonuna kadar desteklerim.

    "sex offender" düşüncesine gelince; bu ülkede alevi olduğu için insanlar kapıları çarpılanıp katledildi, bu ülkede bazı yazarlara birisi-birileri tarafından işaret edildi diye silahlı saldırılar düzenlendi (kaç kişi olduğunu saymakla bitmez), bu ülkede bir yayın kuruluşu yayınladıkları yüzünden (örnek; hürriyet gazetesi) kendine görev edinmiş bazı kişiler tarafından basıldı hatta o şahıs kimi zümre tarafından muteber görüldü-görülüyor, yahu bu ülkede bildiğiniz uyduruk spor programında söyledikleri (öyle veya böyle belki hukuki anlamda cezayı da hak ediyor olabilir mahkeme cezasını verir) yüzünden insan kurşunlandı. düşünsenize talep edilen sistemin bizim ülkemizde uygulamaya girdiğini. bahsedilen sistem geleceğine idam getirilsin tartışması yapılabilir, idamın sadece bu suçlar için geri getirilmesi bile mantıklıdır (aslında ben idama tamamen karşıyım) .

    imza metninin sonunda yer alan hüküm giyen bu suçluların asla ve asla herhangi bir aftan faydalanmamaları ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları gerektiği konusuna sonuna kadar katılıyorum.

    yapmayın etmeyin hangi ülkede yaşadığınızı unutmayın. burası kanada, izlanda, yeni zelanda değil, burası türkiye
  6. %30 tamamlanmış.. desteğe devam edilmesi gereken kampanya.

    (bkz: up)

    not: bu da kural 2'ye takılırsa, bi zahmet silen arkadaş tavsiyede bulunsun başlık nasıl up'lanıyor?