• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.74)
penny dreadful
Edebiyatın ünlü ve korkutucu karakterlerinin bir araya geliyor. Dr. Frankenstien ve canavarları, Dorian Gray ve Dracula'nın romanındaki ikonik karakterleri de dahil olmak üzere Viktorya Londra'sında yer alacaklar. Kısacası bizleri korku dolu dakikalar beliyor olacak.

kaynak: http://www.sinemalar.com/


  1. kadrosuna beğenerek başladığım, jeneriğinin ürkünçlüğü ile "of ne biçim" dediğim ardından da "olmamış" dediğim dizidir. basit kaçmıştır. kelime anlamı ,ı cent üzerinden satılan ucuz hikayeler. dizideki hikayeler de gayet penny dreadful olmuş.
  2. kişisel dizi sıralamamda ilk beşteki yerini başladığı günden beri kaybetmemiş dizidir. william blake'in eserlerini andırıyor. karanlık ile aydınlığın dans ettiği; tekinsiz atmosferin izleyiciye başarılı bir şekilde sunulduğu, kostümleriyle, oyunculuklarıyla övgüler yağdırmayı bırakamadığım bir dizi. verbis diablo, memento mori gibi bölüm adlarına sahip oluşu bile bölümü izlemeden diziyi seven birinin esrik bir şekilde play butonuna saldırmasına neden oluyor. kuzu-çoban-kurt alegorisini, aydınlık ve karanlık taraf arasında gidiş gelişleri, içteki kötülüğe meydan okuyarak tanrı'nın inayetine sığınışları, karakterlerin psikolojik durumlarını gayet güzel bir şekilde sunuyor.
  3. 3. sezon 1. bölüm
    !---- spoiler ----!

    beklentilerimi karşılamıştır. vanessa'nın ve diğer karakterlerin psikolojik çöküşünü çok güzel işlemişler. diğer dizilerde karakterler olayları mucizevi bir şekilde çok kolay atlatırken, penny dreadful da insan doğası çok daha iyi yansıtıyor.

    özellikle dr. jekyll'i çok beğendim. frankenstein'ın asıl istediğini hepimiz biliyorduk ama göz önüne çıkarmaları güzel olmuş. lily'den kolay kolay vazgeçemeyeceğini gördük. gerçi ben lily'nin geri dönülemez bir noktada olduğunu ve saf kötü olduğunu düşünmekteyim. fakat john clare gibi geçmişini hatırlayıp ethan'ı görmek isterse belki onunda yardımıyla düzelir. ama çok düşük bir ihtimal.

    john clare'i baya seviyorum. insan diye geçinenlerden daha insan. bakalım ailesini ne zaman bulucak. trailer'da bir kadınla sevişiyorlardı. acaba eski karısı mı? ben ilk vanessa sanıp şoka girdim.

    ethan'ın babasınıda sonunda görücez inşallah. yalnız o malcolm'u kurtaran ve ben ethan'ın babası sayılırım diyen amcayı da merak etmedim değil.

    yeter artık şu dracula'yı bir görelim. vampir teması biraz sıktı beni. ilk sezonda vampirlerle uğraştılar zaten. o kansız insanlar çok vampir duruyo ama farklı bir şey çıkarlarsa mutlu olacağım.
    lily ve dorian ne alemde? özledim onlarıda azcık görseydik iyiydi.
    !---- spoiler ----!

    ingiliz edebiyatı göndermelerine bayılıyorum. çok insan izleyipte dillere düşmesin. spoilersız rahat rahat devam edelim.
  4. 3. sezon 2. bölüm ne zaman yayınlanacak bilen beni bir aydınlatsın lütfen.
    ilk bölüm 1 mayıs derken erken yayınladılar tüm takvimim şaştı ilk bölüm yayınlanalı bir haftayı geçti durmadan yeni bölüm geldi mi diye bakıp duruyorum umarım 8 mayısa kadar bekletmezler.
  5. öncelikle victoria dönemi ingilteresinin çok başarılı yansıtıldığını düşünüyorum. dönemin kadın ve cinsellik konusuna bakış açısı, etik değerleri vs..

    oyunculuklar çok iyi. özellikle non-human bir karakter olan john clare mükemmel oynuyor. john'un her karakterle ilişkisi, genelde şiirlerden alıntılar yaptığı muhabbeti mükemmel ama dr. frankenstein'la olan ilişkisi ayrı bir güzel. john'dan sonra en iyi oynayanın doktor olduğunu düşünüyorum.

    normalde korku filmi izleyebilen biri pek değilim. dizide gotik-korku öğeleri tam dozunda, izlerken hiç zorlanmadım. her bölümde bir çok fantastik ve karanlık hikayenin metaforlarla, alegorik bir şekilde anlatımı ilginizi hep canlı tutuyor.

    lily karakteri, oscar wilde'ın dorian gray karakteri felan diziye güzel yedirilmiş. eva green de vannessa ives karakteri ile kendini aşmış zaten. ingiliz edebiyatı sevenlerin diziyi de mutlaka seveceğini düşünüyorum.
    ulgan
  6. 3.sezon 2.bölüm!---- spoiler ----!

    Adı kadar tatlı olan Sweet'in Dracula çıkmasına şaşırdım. Vanessa'nın mutluluğu çok sürmez diye izleyenler olarak tahmin ediyoruz ama bu kadarı da pes. 4.sezona akıl hastahanesinden başlayacağız sanırım. Bu bölüm Vanessa gülünce bende mutlu olmuştum. Victorian dönemine mutluluğu çok gördüler.
    The Hound of God'ın Hecate'ye neden saldırmadığını hiç anlamadım yalnız. Oraya bir açıklık getirmelerini bekliyorum.
    Lily karakteri bu bölümün yıldızıydı. Frankenstein ile olan konuşması içimi burkmadı desem yalan olur. Ama kurtarılmaya ihtiyacı olmadığı konusunda haklı kadın. Aralarındaki aşkın gerçek olmadığını anlayamadı hala Frankenstein. Ben Jekyll'in Lily'i değiştirebileceğine inanmıyorum. Lily rol yapar yine kendini kurtarır.
    En güzel sahnesi:
    Victor: I must save you from all of this. One way or another. You're my responsibility. I created you.
    Lily: I need no man to save me. And I think, in a way, I created you more than you created me. First love, Victor. You will recover. Please don't come here again. You will not like what I'm becoming.
    Dorian'a hiç line yazmamışlar neredeyse. Süs gibiydi bu bölüm. O kurtardıkları kızın kaç yaşında olduğunu çözemedim suratı çok ufak. Öpüşme sahnesi bana itici geldi bu yüzden. Yaşını bari söyleselerdi. 14-15 gibi duruyordu.
    John clare'i göremedik :( Ailesinin tepkisini çok merak ediyorum.
    !---- spoiler ----!

    3.sezon 1. bölümde bu sahnede gülümsetti
  7. 3.sezon 3.bölüm
    !---- spoiler ----!

    pek sevmediğim bir bölüm oldu açıkçası. son bölümden sonra beklentilerim baya yükselmişti. dracula'nın bir numarasını göremedik. karım diye bahsettiği kişi vanessa'nın arkadaşı mina'ydı. şu tuhaf saçlı vampirin dracula'nın izni olmadan vanessayla konuşması çok saçma olmuş. gereksiz bir sahneydi.
    john clare'in ailesini bulması beni tek etkileyen yeriydi. bakalım bir şekilde irtibata geçecekler diye ümit etmekteyim zira oğlu çok hasta gözüküyor.

    dorian çok sıkıcı bir karakter olmaya başladı benim gözümde. tamamen lily'ye ve onun hikayesine odaklı gidiyoruz. feministlerle aralarındaki ayrımı göstermeleri güzel olmuş çünkü aynı kefeye koyanlar vardı.lily intikam ve hüküm etme peşinde bunu anlayalım bir kenara not edelim lütfen. zaten feminist gruba iğrenerek baktı resmen. lütfen feministler böyle işte diyerek genelleme yapmayalım. tekrar söylüyorum lily eşitlik peşinde değil.

    ethan chandler ve hecate birlikteliğinden hiç hazetmiyorum. daha geçen sezon gırtlak gırtlağaydınız. hadi tamam hecate'nin niyeti belli. chandler'ın ihtiyacı hiç yok hatta arkalarında leş bırakarak başını belaya sokan bu cadıdan kurtulması lazım acilen.
    ethan'ın zayıf karakterli bir insan olduğunu biliyoruz zaten. muhtemelen hecate'nin etkisine girecek ve sir malcolm tarafından iyi tarafa çekilecek. tahmin edilebilir bir hikaye izletiyorlar. sıkılıyorum o kısımlarda resmen.
    dr. frankenstein, jekyll'e ben senin yapamadığını yaparım hacı diyerek aramıza geri dönmüştür. artık bu aşk budalası hallerinden kurtulması gerekiyordu iyi oldu.lilyi sayıklayarak nereye kadar di mi? bu adam çalışırken ayrı bir karizması var. severek izliyoruz kendisini.

    !---- spoiler ----!
  8. eva greenden soğuma sebebim. gerçekten o asaletten eser kalmayacak karakterde, iğrenç pozisyonlarda rol almış. halbuki çok sever beğenir seksi bulurdum şuan midemi bulandırıyor.

    özellikle ilk delirdiğinde, 1. sezon 5. bölümünde annesinin onu odada bastığı sahnede iğrenç ötesiydi, keşke eva green oynamasaydı
  9. victoria döneminde geçen,edebi karakterleri bünyesinde bulunduran çok sağlam bir dizi.içinde barındırdığı kötülüklerin ayrı bir çekiciliği olmakla beraber bazen sizi gerebilecek,bazen şaşkınlıklara uğratabilecek mükemmel oyuncu kadrosuna sahip izlenilesi dizi.
  10. kalbimi kırarak biten muhteşem dizi.
    final hakkında söyleyecek bir şey bırakmamıştır.

    !---- spoiler ----!

    seni çok özleyeceğiz vanessa ives. işıklar içinde uyu!
    !---- spoiler ----!