1. orta dünya katili yönetmen.

    sanırım biraz ağır oldu ama çok kızgınım sana pj çok. üç kuruş daha fazla kazanmak için koskoca balrog katili glorfindel reyizi filme almayıp, arwen denen elf yosmasını dokuzlarla yarıştırdığın için. gerçi liv tyler çok güzel bi kadın onu da çok seviyoruz ama glorfindel olsa fena mı olurdu?

    tom bombadilin yokluğuna ne demeli? gemiyapımcısı cirdan? daha uzar gider bu liste ama anlatmak istediğim şey için yeterli olduğunu düşünüyorum.

    hobbit filmlerine hiç girmiyorum bile. 9 saat görüntüyü kese kese kitaba uygun hale getirince elinde 2 3 saatlik birşey kalıyor. eksiklerine rağmen.

    not: yüzüklerin efendisi beni ziyadesiyle tatmin etmiştir, sadece eksik gördüğüm konular olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. zaten kitaplarını üçlemeyi defalarca izledikten sonra okumuş bir insanım. ancak hobbit öyle değil. kitabı okuduktan sonra filmi sinemada izleyince, beklentilerim kuş oldu uçtu...

    umarım beren ile luthien, turambar turin, fingolfin, sayısız gözyaşı savaşı, öfke savaşı gibi konuları işleyen filmler de çekilir, zevkle izlerim. umarım çekilecek bu filmlerin yönetmeni sen olmazsın pj...
  2. hain domdom. kilo verdi gerçi değil mi? neyse hobbit üçlemesini seyredenler beni anlamıştır.
  3. lord of the rings ve hobbit üçlemelerinin yönetmenidir.

    her iki üçlemede de kitaplara göre eksikler vardır. daha önce de belirtildiği gibi özellikle tom bombadil gibi bir karakterin olmaması çok büyük bir eksikliktir. ancak unutmamak gerekir ki bu^:filmlerde de belirtildiği gibi^ yönetmenin kitapları sinemaya "uyarlamasıdır", yani tam olarak aynı hikaye olacak diye bir şey söz konusu değildir. eğer öyle olsaydı bu uyarlama olmazdı ve bence peter jackson bu konuda başarılı bir yönetmendir^:her ne kadar kızsak da^.