1. artık biz terörle mücadele ediyoruz diye kimseyi kandırmayın. diğer taraftan terörü silahla bitiremeyizciler de sakın ağızlarını açmasınlar. şimdi onlara laf anlatamayacağım. eğer terörle mücadele ettiğinizi iddia ediyorsanız yapılacak olan bellidir. kandilde, avrupa'da veya türkiye'de hiç farketmez. bu kendilerine lider kadro diyen meczuplar bilineniyle bilinmeyeniyle kimlerse, tek tek imha edeceksiniz. sur'da cizre'de örgütün zaten gözden çıkardığı bebeleri öldürerek örgütü bitiremezsiniz. yılanın başını ezeceksiniz. ama apo itine yaptığınız gibi alıp beslemeyeceksiniz. direk bulundukları yerde geberteceksiniz. örgüte cevap vermek istiyorsanız böyle verin. bakın o lider kadroyu yok edin, hep beraber görelim bu iş silahla çözülüyor mu çözülmüyor mu? ama örgütün zaten umrunda olmayan bebeleri öldürerek çözülmeyeceği ortada... eğer bu karayılan bayık gibi isimleri bulup gebertemiyorsanız, biz terörle mücadele ediyoruz diye kafa bulmayın milletle. yeter.
  2. türk basınının yılda bir yaptığı icraattır. lider kadro dağılır, örgütte çözülme başlar, örgüt çembere alınır, çember daralır, örgüt elemanları teslim olmaya başlar ve kapanış.

    bu tiyatro 1994'ten beri aynı şekilde oynanır.

    fakat pkk lider kadrosunu hedef aldığınız an itibariyle onlar da sizin kalburüstü kadronuzu hedef alacağından, hiçbir siyasinin işine gelmez. ne de oslo hamaset yapmak, askerleri cepheye sürmek ve suçlu suçsuz ayırmadan insan öldürmek kolaydır.
  3. yapılması gerekendir. terörle mücadele eden ülkelerin gördüğümüz kadarıyla yaptığı da budur. hatta herhangi bir düşmanı olan ülkeler ilk fırsatta ilgili devletin liderini ortadan kaldırmaktadır. terör sorunu çok boyutlu bir meseledir ve silah bu işin olmazsa olmazıdır. "kılıç kalemden uzundur bu yüzden kılıçla yazılanın hükmü daha uzun olur."
  4. örgütün tamamı lider kadroda herhalde, sürekli imha edildikleri halde bitmemelerinin başka açıklaması olamaz.
  5. işte bir de böyle insanlar var ülkede... sosyoloji nedir diye sorsan cevap veremez, ama her konuda muhakkak bir fikirleri vardır. neden böyle diyorum biliyor musunuz? çünkü sosyolojik olay diye bir şey yoktur. toplum içinde gerçekleşen her olay zaten sosyolojinin konusudur. var diyorsanız bana sosyolojik olmayan bir toplumsal olay söyleyin.

    oysa ki tarih, bu tiplerin önlerindedir. biraz okusalar inanın bünyelerine hiç zararı olmaz.

    1- lider kadro ile kastedilen nedir ? 30 yıllık bir örgütten bahsediyorsak, elbette 30 yıl içinde kurucu kadrodan ölenler olacaktır. sen öldürmesen adam eceliyle ölür zaten. bu arkadaşlardan bir örnek rica ediyorum. 30 yıl içinde bugünün karayılanı kademesinde yer alan kaç lider imha edilmiş, ya da edilebilmiştir. 0 dediğinizi duyar gibiyim. oysa geçmişe bakarsanız (bkz: asala) , (bkz: bin ladin) saklandıkları yerlerde bir bir imha edilen nice lider kadrolar, biten nice terör örgütleri görürsünüz.

    2- olay tabi ki sadece terörist lider kadroları imha etmekle bitmez. bunun sosyal alanda yapılması gereken tamamlayıcıları muhakkak vardır. ama bu iki kalem beraber yürürse ancak işe yarar. bir yandan örgütü imha ederken bir yandan yeni katılımları engellemek için sosyal anlamda adımlar atmak gerekir. velhasıl gelin görün ki bu iki kalem birbirinden ayrılırsa yapılan hiçbir şey işe yaramaz. (bkz: çözüm süreci)

    3- "eğer mazlum isyan ediyorsa, zalim zalim olmaktan vazgeçmedikçe isyan bitmez" noktasına kadar katılacağım bir önermedir. ancak siz pkk'yı hala mazlumun isyanı olarak görüyorsanız, kusura bakmayın ama tarih bilmediğiniz kadar, olayları okumaktan da bihabersiniz demektir.
  6. imkânsız olan fiiliyattır.
    ek bilgi: bir önceki yazdığım yorumu silme kararı aldım. haberlere baktıkça, insanların yorumlarını, konuşmalarını gördükçe daha çok çıldırıyorum.
    s*kerler böyle işi. halkımız sığır, bir b*ktan anlamayan cahil insanlar çoğunlukta. böylesine sığır bir toplum bilinçlenmez. kendimi neden olası bir riske atayım diye soruyorum kendi kendime. aydınlanmaz bizim halk. en ufak bir umudum yok ülkemin geleceğine dair. 22 yaşındayım ve ülkemin yönetim şekli, gittiği nokta beni çok üzüyor. hiç umudum yok. 3 kuruşluk geleceğimiz var, onu da belki birkaç sığırcık aydınlanır umuduyla karartma riskine girmek istemiyorum. vardığım naçizane konsensus budur. olumlu, olumsuz, her türlü eleştiriye açığım bu hususta. herkese saygılarımı sunuyorum.
  7. pkk'nın lider kadrosunun kandildeki mekap'lılar olduğunu sanmak cehalettir.
  8. stratejik bir başyapıt olan plandır. hatta planı biraz daha geliştirip hazır krizde olan yunanistan'a gümgüçlü ordumuzla "dalmalı" ve eskiden bizim olanı geri almalıyız. şöyle selanik'te atamın doğduğu topraklarda karşılık rakı içsek fena olmaz sanırım. oradan bulgaristan, arnavutluk, bosna derken viyana kadar dayanır muzaffer ordumuz.

    tam olarak şuradan^:savaş çığırtkanlığı^ gidebilirsiniz.