1. 2016 yılı içerisinde çıkması beklenen android ve ios için gelecek olan pokemon oyunu.
  2. arttırılmış gerçeklik özelliğini ön plana çıkarması beklenen, Nintendo'nun iOS ve Android için çıkartacağı yeni oyun.

    şu anda amerika, yeni zelanda, avustralya ve japonyada beta sürümüne kaydolabiliyorsunuz, yakın zamanda tüm storelarda aktif hale gelmesi bekleniyor.

    bu oyunu bu kadar merakla beklenen hale getiren nintendo'nun oyunlarını mobil platformlara açmamış olması, aslında bu yaklaşımını koruyor ancak mobil platformdan uzak kalmamak adına bu oyunu çıkartıyor.

    bu oyun GPS verisi ile çevrende pokemon olduğunda sana haber veriyor veya sen oyundayken bu veriye göre pokemon olduğunda görebiliyorsun. AR (arttırılmış gerçeklik) ile kamerayı tuttuğun yöne göre pokemonu görebiliyorsun yani yanından geçip gitme ihtimalin var (umarım vardır ya da) ve neredeyse tüm zamane oyunlarında olduğu gibi insanlar birbirleri ile etkileşime geçebiliyor, beraber oynayabiliyor.

    çok başarılı bir tanıtım videoları var buradan izlenebilir.
  3. beta sürümü japonya'da denenmekte ne zaman gelir bilmem ama heyecanla bekliyoruz
    özlediğimiz çocukluk anılarına döndürecek
    belit
  4. vee sonunda çıkmıştır

    ama ülkemizde erişilemiyor hatası alabilirsiniz. bunun yerine alternatif apk dosyaları malum ortamlara düşmüştür. ios telefonlar için üzgünüm, henüz ios sürümü çıkmamış.

    neyse ben şimdi bağ bahçeye inip pokemon kovalayayım^:swh^
  5. zevkli sayılabilecek bir oyun olmuş. gym olayı beni benden aldı. daha evden çıkamadım fakat aklıma takılan 3-5 soru oldu

    pokeparaları nasıl elde edeceğiz, bir yol var mı?

    poketoplarımız bitti diyelim, bunu nereden ve nasıl alacağız?

    arkadaşımızla parti kurarsak uzaklaştığımızda bu parti dağılır mı?

    dövüşmek için illa rakibimizin yanımızda olması şart mı? yani benim oyundan zevk almam için samsun'da oynayan bir kitlenin olması mı gerekiyor?

    ekleme: oyun hakkında ayrıntılı bilgiye sahip oldum, teşekkürler. sorusu olanlara da yardımcı olabilirim.
  6. gördüğüm gibi indirip oynamaya başladığım oyun. pokemon yakalama olayı sırasında kameranın açılması çok hoşuma gitti. ama oyunda bir şeyler yapmak için gerçekten kalkıp bir yerlere gitmek pek hoş olmadı. başka yolu var mı bilmiyorum şu anda. bilen varsa bilgilendirsin lütfen.

    ekleme: gym'ler camilerin olduğu yerlere yapılmış hep. güldürdü.
    jimi
  7. ios sürümü çıktığında yeşillendirirseniz sevinirim.
  8. https://www.youtube.com/watch?v=-72Z29MVBbw

    Taksimden galataya kadar oynadığımız bu süreci de videoya aldığımız oyun.

    Belirli yerlerde belirli şeylerin olması güzel olmuş. Ama tabii iş Türkiye olunca biraz komik oluyor. Videodan oynanışını nesi var nesi yok her şeyini görebilirsiniz.
  9. ilk açılırken splash page (niantics amblemi bulunan ve niantics yazan beyaz açılış sayfası) takılıp kaldı açılmıyor diyen arkadaş var ise o sırada arkada download yapıyor, sabırla beklerseniz oyun açılıyor (oyun açılmıyor diye 2-3 kez silip yüklemiş birisi olarak bunu daha erken keşfetmediğime çok üzülüyorum, 2 tatil günü boşa geçti)

    uyarı : pokemon yakalamak için dere tepe demeden yürüyeceğiz belli ama arkadaşlar lütfen çevremize dikkat edelim, kendimize veya başkalarına zarar vermeyelim.
  10. vaziyet alın ortalık karışacak dediğim oyundur...