1. politka nedir?

    kucuk bir cocuk babasinin yanina gider ve " baba, politika nedir?" der.

    babasi da: hmm, bak oglum ben sana konuyu iyi anlayabilmen icin soyle anlatayim; evimizin ekmegini ben getiriyorum, yani ailenin gecimini ben sagliyorum degil mi, oyleyse beni kapitalizm olarak dusun. annen ise getirdigim parayi kullanarak evin yonetimini sagliyor, ona da hukumet diyelim. bizler burada sizin ihtiyaclarinizi karsilamak icin variz, ve size de halk diyelim. dadiniz, ise isci sinifi olsun. ve minik kardesine gelirsek, o da [ gelecek olsun. simdi tum bunlari bir araya getir ve iyice dusun, bakalim bunlar kafanda nasil bir anlam kazanacak. der.

    ve cocuk yatmaya gider ve babasinin soyledikleri hakkinda dusunur...

    o gecenin gec saatlerinde, cocuk minik kardesinin agladigini duyar ve onu kontrol etmek icin kalkar, ve kardesinin bezini pislettigini gorur. bunun uzerine cocuk anne babasinin yatak odasina gider ve annesinin uyuyor oldugunu gorur ve onu uyandirmak istemez. ardindan dadisinin odasina gider ve odanin kapisinin kitli oldugunu gorur, ama anahtar deliginden iceriyi gozetler ki babasi dadisiyla yataktadir. boylece cocuk pes eder ve geri yatagina doner. ertesi sabah, "baba sanirim politikanin konseptini simdi anladim" der.
    babasi: " aferin benim ogluma, o zaman bana politika hakkindaki tum dusunceni kendi sozlerinle anlat bakalim" der.
    ve cocuk cevaplar " soyle, hukumet derin uykuda iken kapitalizm isci sinifini becerir ve halk gormezden gelinir, gelecek ise tamamen boka batmistir" .
  2. bir avuç üreticinin elindeki mahsulü, hiç bir emek vermeden sadece konuşup ikna ederek elinden alma işidir.