1. distortion efektiyle gitar çalınırken ne kadar az telden ses çıkartılırsa o kadar temiz bir ses elde edilir. aslında basite kaçmak için değil mecburiyetten kullanılan bir akor çeşididir kendileri. g5-a5-f5-g5 gibi basit bir akor sıralamasını g-a-f-g şeklinde çalarsanız (distortion efekti varken) şarkının çok daha gürültülü, karmaşık ve kafa şişiren bir şey olduğunu anlarsınız. ayrıca yaratıcılığı sınırlandıran bir şey gibi dursa da palm-mute tekniğini aralara serpiştirdiğiniz de gaz veren riffler elde edersiniz. gaz vereyim derken kafa ütmeye de gerek yok tabi. üstatların yazdığı riffler incelenirse ne denli güzel şeylerin ortaya çıkabileceği görülmektedir.

    ayrıca clean tonda da farklı duygular uyandıran akorlardır.

    sadece power chorda bağlı kalmamak lazım elbette. sırf you tubetan video izlemek için mac almak gibi bir şey olur bu.
    jimi
  2. nam-ı diğer abazan akoru.

    bir notanın beşlisi ile birlikte yapılan bir akorumsudur. aslında akor değildir, çünkü bir akor için en az üç farklı ses gerekmektedir. ama elektro gitarda distortion sayesinde sanki bir akormuş gibi duyulur.

    iki çeşidi vardır bu akorun. birincisi kök ses + beşli, ikincisi kök ses+beşli+oktav şeklindedir.

    bir de bu akorlar majörlükten ve minörlükten yoksundurlar.

    peki tüm bu olumsuzluklara rağmen neden kullanılırlar?

    bunun sebebi distortion'dır efendim. şimdi siz gidip akustik gitarla akor basarsınız ve sesi güzel gelir. ama distortion o sesi çamurlaştırır işte. bu sebeple elektro gitar çalanlar biraz mecburdur power chord çalmaya.

    tabii daha sonra "böyle çok yavan oluyor be ya, araya bir şeyler sıkıştırıverelim"demiştir gitaristler. çünkü sadece power chord kafa şişirmekten başka bir iş yapmıyor cidden.
  3. neredeyse bütün dünya dillerinde ismi aynıdır.

    sebebi ise rock müziğin amerika kökenli bir müzik olmasıdır.
  4. +9 alternatif rock itemi..