• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.45)
prison break
bir inşaat mühendisi olan michael scofield (wentworth miller) başkan yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi lincoln burrows'u (dominic purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. kaçış planlarının hepsini şüphe çekmeyecek şekilde vücutuna dövme yaptırır. sağlık sorunlarını bahane eden michael, ağabeyinin bulunduğu fox river eyalet hapishanesi'ne gönderilir. michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru sara tancredi'yi (sarah wayne callies) ve hapishane müdürü henry pope'u kullanır. bu sırada da sara'ya aşık olur. michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi brad bellick (wade williams) onun planını zora sokmaktadır.


  1. baştan sona izlediğim tek yabancı dizidir.o yüzden yeri bende ayrıdır.şu günlerde planım breaking bad izlemek.evet.
  2. ilk sezonu diziler tarihi içinde rahatlıkla ilk ona girer.
    o değil de, böyle deyince kalan 9'u tamamlamaya çalışıyor bünye, kahretsin.

    twin peaks deyip, geçeyim.
  3. yeni sezonu oldukça merak ettiğim dizidir kendisi. michael nasıl dönecek mesela ya da geçmişe falan mı gidecekler ki? saçmalayıp da nefret ettirmeseler bari
  4. Yabancı dizi dünyasının kapılarını bana açan dizidir. Daha sonra kapanmak bilmedi zaten.

    Bu diziye başladığımda öğrenci yurdunda yaşıyordum. Beni o kadar bağlamıştı ki, arkadaşlar hadi çıkalım, gezelim tozalım, dışarı çıkalım dedikçe hayal gücümün sınırlarını çeşitli bahaneler üretmek için zorlardım. Bir gün hastaydım, diğer gün param yok, bir gün yan battı, diğer gün çamura battı.

    Böyle de sürükleyici dizidir kendisi. Ancak bir süre sonra ana karakterin yaşadığı aksilikler insanı germekten çok "bakalım bunu nasıl atlatacak" şekline evrilebiliyor. Hele hele michael scofield abimizin şu hmm ben şimdi ne yapacağımı bilirim size bakışı geldiyse vitesi boşa alın arkanıza yaslanın. Her şey güzel olacak.
  5. izledigim ilk yabanci dizi. yeri bir baska. ilk baska 13 bolum olarak dusunulmus, daha sonra tutunca 4 sezona uzatilmis.
  6. 2 defa kendim , 1kere abim, 1 kere kuzen, 1 kere de eşimle izlediğim efsane. kısmet olursa çocuklarla da izleriz:)
  7. bu kadar zorlama olması sevenlerini üzecek gibi geliyor bana.
    çok güzel diziydi bende çok sonradan izledim begendim,ama zorlamak her zaman kaybettirir.
    prison break kötü anılmaya başlanabilir.
    bence yapılmaması gereken bir hareketti.
    umarım öngörülerim yanlış çıkar.
  8. yeni sezonun heyecanıyla yeniden başladım diziye ve bir daha anladım ki çekilmiş en iyi dizidir prison break. ne breaking bad ne game of thrones ne de başka bi dizi alabilir bu muhteşem zeka ürünü dizinin yerini.
    kup
  9. Yeniden bAslayacak diyolardi dogruymus. Az once fragmanini gordum yarin yeni bolumuyle ekranlarda olacakmis. Umarim (bkz: heroes) gibi igrenc bir geri donus yapmaz.


    !---- spoiler ----!

    T-bag'un biyonik eli super olmus.

    !---- spoiler ----!.
  10. zeka dolu bir dizi. hala izliyorum.

    micheal reyisin askerleriyiz.