1. https://messenger.ptt.gov.tr/ adresinden şu anda indiremediğiniz PTT tarafından piyasaya sürülen mesajlaşma uygulaması.

    Şimdilik kişisel bilgileri ele geçirme konusunda bir sorun olduğunu sanmıyorum , fakat eğer halk tarafından benimsenirse gelecekte böyle bir durum oluşabilir. Buna rağmen kullanılması taraftarıyım çünkü şu an bütün TSK komutanları whatsapp üzerinden iletişim kurmakta. Evet askere gitmeyenlere şaka gibi gelebilir ama kışlalarda olsun, karakollarda olsun ordu whatsapp ile iletişim kuruyor. Buda muazzam bir güvenlik açığı . Yarın büyük bir savaş çıksa, bir anda whatsappı bize kapatarak -biz nasıl kendi kendimize wikiyi kapatıyorsak- orduyu kör ve sağır bırakabilirler. Bu yüzden ordunun kesinlikle milli iletişim ağlarına ihtiyacı var.

    İsminin Türkçe olmaması ise çok kötü.

    Not:Elinde apk'sı olan özel mesajla yollayabilir mi?
  2. sitesine girilemeyen yerli mesajlaşma uygulaması. whatsapp gibi uygulamaların da serverlarının çöktüğünü hesap edersek, bizim altyapıda garanti daha sık çöküş yaşanacaktır. bunu yerli'ye kalitesiz demek için söylemedim, kullanmayı isterim fakat gerçek bu.
  3. whatsapp gibi iki taraflı kriptolama kullanan ve prensip olarak sunucuda mesaj saklamayan uygulamaya göre güvenlik açısından solda sıfır kalacak uygulama. her mesajınızın bir kopyasının btk'ye gidiyor olma ihtimali ise cabası.
  4. para yedirme, fişleme gibi çeşitli amaçlar için yaptırıldığını düşündüğüm uygulama. 2 yazılımcının 1 haftada sallaya sallaya yapacağı işi; başbakan çıkmış büyük bir şey yapmışlar gibi anlatıyor. milli mühendislik kabiliyeti falan diye haber yaptırıyorlar.(*:swh)

    ayrıca bu ismi koyanları da eşekler kovalasın. umarım yakalarlar.
  5. yerli ve milli olduğu söylenen ama adı “messenger” olan yakın gelecekte hayata geçecek uygulama. çakma milli.
  6. yerli whatsapp demişler.

    yahu yerliyse nasıl whatsapp oluyor, whatsapp ise nasıl yerli oluyor?

    yerli ve milli diyorlar ürettikleri yazılımın adına bak "ptt messenger"!

    messenger yerine türkçe bir kelime bile bulamazlar sonra yerli ve milli diye konuşup dururlar.
  7. açık kaynak kodlu signal projesinden türetilmiş olduğu söyleniyor. öyle olması sıkıntı değil ama yüzde yüz yerli iddiası sıkıntılı olur o zaman.
  8. yerliligi yada milliligi beni ilgilendirmiyor. cok ihtiyac olan bir durumun nasil durumla alakasiz duyururuz kafasindaki yonetim kademesinin is bilmezligine kurban gitmesi olasi uygulamadir.

    simdi nedir ihtiyac olan?
    kamu kurum ve kuruluslarinda resmi icerikli yazismalarin resmi olmayan sosyal aglar uzerinden yapilmasi. whatsapp, facebook gruplari gibi.

    yapilmasi gereken ne?
    kamu kurum ve kuruluslarinda resmi icerikli haberlesmenin daha guvenilir bir platformda yapilmasini saglamak. iste burada ptt mesenger adli uygulama olusturuluyor.

    peki yanlis yapilan durum ne?
    yerli whatsapp yaptik herkes bunu kullansin daha guvenli diye reklam yapmak.

    hayir sayin yonetici siz bunu herkes icin degil kamu kurum ve kuruluslari icin yaptiniz. zaten piyasada yeni bir sosyal aga ihtiyac yok. insanlar kisisel haberlesmesini milyon farkli platformda yapiyor. sen gizlilik gerektiren resmi isler icin yaptin bu uygulamayi. askerlerin whatsapp gruplarindan haberlesiyor savas meydaninda, ogretmenlerin resmi evraklari whatsapp, facebook uzerinden birbirine gonderiyor, valilerin yeri geliyor resmi yazismalarini da buradan yapiyor, polisin doktorun artik aklina kim geliyorsa hep bunu kullaniyor. hasta bilgisi, ogrenci bilgisi, bodrolar, evraklar, ilanlar vs herseyin fotosu cekilip piyasaya dagiliyor. bunun onune gececeksin o yuzden yaptin bu uygulamayi. sokaktaki vatandasa degil.

    kimse kurum emailini yada resmi bulut uygulamalarini kullanmiyor artik ve bu ciddi bir guvenlik acigi. ptt messenger bunun icin yapildi. ya da ben oyle yorumladim. yerli milli olmasi isin demogojisi ve yanlis duyuru seklinden kaynakli.