• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
puslu kıtalar atlası - ihsan oktay anar
bir "ilk kitap", türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... "yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan uzun ihsan efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "dünya bir düştür. evet, dünya... ah! evet, dünya bir masaldır." geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. hulki aktunç'un önsözüyle... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)


  1. yazarın okuduğum ilk kitabı. felsefe ve kurgu... bu eser sinemaya ya da çizgi romana sığdırılamaz. yine de böyle bir durum varsa alıp okumak, oturup izlemek boynumuzun borcu.
  2. iyi bir kitap mi? evet. overrated mi? evet.
  3. alışılmışın dışında ve bence konular arasındaki bağlantılarıyla da insani hayrete düşüren bir kitap.ben okudum çok da keyif aldım, tavsiye ederim.şimdi ilban ertemin elinden çıkmış olan çizgi romanını okuyacağım nedense o dünyayı görecek olmam beni acaip heyecanlandırıyor.
  4. (bkz: ) in çizgi romana dönüştürdü ilk baskının tam anlamıyla fiyasko olduğu söylentileri aşırı yayılan kitap. edit kısmında sıkıntı olduğu ve konuşma balonlarında kayma meydana geldiği rivayet ediliyor. okumadım, fakirim bilmiyorum. eğer öyleyse beş senelik emeğe yazık.
  5. salon edebiyatıyla, blog yazarlarının kitap(!)larıyla, "bana allah yeter" gibi komedilerle bataklığa saplanan türk edebiyatına reset atan yazarın şaheseri.
  6. çizgiromanının 2. ele düşmesini beklediğim eser. hadi alın, okuyun, aradan zaman geçsin yurtdışına gitme nedeniyle evi boşaltırken onu da kelepirden satışa çıkarın da alalım.
    abi
  7. çizgiromanı arşivlenecek cinsten bir eserdir. kitaplığınızda güzel bir yer ayırın.
    one
  8. Kitap kapağındaki resim Matrakçı Nasuh Efendi'nin çizimidir. Kanuni Sultan Süleyman'ın Irak seferi sırasında onunla beraber gezip gördüğü yerleri kuşbakışı çizdiği yerleri Mecmu-ı Menazil eserinde toplamıştır. Eser kapağı Erzurum çizimidir. Hatta kapaktaki osmanlıca yazılardan birinde il-i Erzurumi yazmaktadır. Baknz (Minarenin solunda kalan tabela)
  9. okurken sizi içine çeken bir çizgi roman havası var. çoğu karakterin önce yaşadıkları ardından da hikayeye nasıl girdiklerini çok güzel bir şekilde anlatmış.
    duras
  10. kelime seçimleri, vurucu(aslında komik gelen) cümleleri ve ilginç kurgusuyla okunası bir kitap. bir çırpıda okumuştum.

    ancak aynı keyfi 'yedinci gün' kitabından alamadım. yarım kaldı, duruyor öylece.
    yalan