• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
queer as folk
queer as folk kanada ve abd yapımı, showtime kanalında yayınlanan beş gey, bir lezbiyen çift ve michael karakterinin annesinin, pennsylvania eyaletinde bulunan pittsburgh şehrindeki hayatları ekrana getirildiği bir televizyon dizisidir. serinin tamamında pittsburgh, pennsylvania'da yaşayan 5 eşcinsel erkek; brian, justin, michael, emmett, ted, bir lezbiyen çift olan lindsay ve melanie, michael ve annesi debbie ana ile başka bir ana karakter olup diziye ikinci sezonda katılan ben'in trajik, komik, duygusal hayatları anlatılmaktadır.


  1. orjinal olan ingiliz versiyonunu izlemesem de abd versiyonunun lgbti bireylerine bakış açısı ve toplumsal düzende yaşadıkları problemlere değinmesi bakımından son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. bir de brian karakteri vardır ki gay olmayan bünyeyi bile gay yapabilir. oyunculuk açısından iyi ve senaryo bakımından da oldukça sürükleyicidir.
  2. diğer bir gay oyuncuların bulunduğu hbo dizisi olan, fakat yayından kaldırılan looking ile kıyaslama gereği duyarsam eğer, fazlasıyla aşırı olan bir diziydi. toplumun ön yargı ile yaklaştığı bir konu ile ilgili bir dizi yapıyorsun daha hayatın içinden, belki bazı sahnelerin daha yüzeysel geçtiği bir dizi olabilir. amma velakin queer as folk un yayınlanan bölüm sayısıyla looking i nakavt etmesi, bilemiyorum.
    saye