1. bilin bakalım bu kimin beyanı. bence hiç zorlanmayacaksınız. sayın yeni türkiye başkanı recep tayyip erdoğan hazretleri buyurmuş. yarım kalmışız, kadınlığı inkâr ediyormuşuz meğer. bu adamın kızı çocuk yapmak istemese zorla çocuk mu yaptıracak acaba? ne kadar özel hayata dahil olmayı kendine vazife gören ve ilgilenmesi gereken konuları es geçip herkesin özgür iradesine kalmış bir durumla ilgilenen dünya liderimiz var.

    bunlara göre kadının dünyaya gelişteki en temel vazifesi anne olmak. olmayanı kadın saymıyorlar, ne saydıklarını siz daha iyi biliyorsunuz. bir kere de bu kadına yönelik şiddete müdahale amaçlı konuş be adam. doğan çocukları ne yapacan sen? beynimi patlatasım geliyor bazı zamanlar.

    budur
  2. bir benliğin tamamlanması üzerine söz söylemeyi kendi haddine gören, hadsizlik ve cehalet kombosudur.
    zizz
  3. ciddi anlamda tedavi görmesi gerek belki de çocukluğunda bi problem vardır yada genetiği de bozuk olabilir normal gören anormal insanlar dolu ortalık yazık ..
    belit
  4. bizim ülkemizde neden kadınlarla bu kadar uğraşıldığını anlamıyorum. kadını anaç bir varlık görmek, sürekli onun namuslu olması gerektiğini söylemek, hayata tek geliş amaçlarının annelik ya da eşlerine hanımlık yapmaları gerektiğini dikte etmek islamın gereği mi? hiç sanmıyorum. ama maalesef insanlar bu söylemleri seviyor. ne kadar anaerkil bir toplum olsak da zamanla arapların o iğrenç özelliği olan kadını hor görmek bünyelere işlemiş. kadına söz geçirsinler, muhtaç olsun öyle görülsün diye deli oluyorlar. öyle olduğunda mutlu oluyor özgüvenleri artıyor. ama tam tersine yerin dibine daha da giriyorlar. o keyifli keyifli izleyip gururlandığınız muhteşem yüzyıla bakın. kadınlarımız eskiden ezilen, emir verilen insanlarmıymış? osmanlı'nın son zamanlarına öyle olmaya başladığı için ulu önder kadınların eğitimine, iş hayatına girmelerine destek olmuştur zaten. nolur bırakın artık kadınlar üstünden prim yapmayı. biz neysek onlar da o. hiçbir farkımız yok. biri çıkıp bir gün de "çocuk yapmak istemeyen erkek ılıktır" dese hoşunuza gider mi? aa denir mi öyle demeyin. kadınlara diyorlar işte. biz birbirimizi sevelim diye yaratıldık. birbirimize üstünlük kuralım diye değil. madem dinci olacaksınız bari doğru düzgün olun.

    ha bir de şuna değinmeden edemeyeceğim. yabancı liderlerin yaptıkları açıklamaları elimden geldiğince takip ederim. yabancı bir lider ister cumhuriyetçi ister demokrat ister sağcı ister solcu olsun kadın-erkek ilişkisine bizimkilerin onda biri kadar girmez. aksine topluma önderlik eden, onları geliştirici açıklamalar yapmayı tercih ederler. en basit örnek kanada başbakanının kuantum bilgisayarla ilgili, obama'nın yazılım ve mobil teknolojiyle ilgili açıklamasına bakın. yabancılar böyle anılırken bizim sabah akşam kahvehane muhabbeti yapmamız iğrenç. sonra dünya gücü olacakmışız. kimse kusura bakmasın ama kan beynimiz yerine oramıza gittiği sürece bizden hiçbir şey olmaz.
    jimi
  5. bir adet rte gündem değiştirme cümlesidir. bu huyunu 14 yıldır çözemediyseniz, bu şekilde onun attığı oltadaki yemi kapmak için uğraşmaya devam eder durursunuz. peki asıl gündem neydi. şu anda en büyük gündem cumhurbaşkanının diplomasının olup olmamasıydı. bu konu çok ciddi ve bir o kadar da reisi zor durumda bırakan bir konuydu.
    şimdi ne olacak tabi ki başta pek vasıfsız ana muhalefet lideri olmak üzere sırasıyla muhalefet parti milletvekilleri reisin bu cümlesi üzerine bağırıp çağıracak. böylece asıl gündem finitooo. yani kimse hatırlamayacak.
  6. bazı anneler keşke eksik kalsaydı. doğurmasaydı, ülkenin başına böyle bir belayı sarmasaydı. eksikliğinde hayırlısı.
    ozumm
  7. güzel bir toplum mühendisliği örneğidir. gündemi değiştirmek böyle oluyor. asıl akılsızlık bu oltalara atlayan sazanlarda. he de geç.
  8. bu başlıklar açıldığı zaman seviniyorum. çünkü yıllar geçtikten sonra, her lafını hatırlamayacağız hiç birimiz.

    evet üniversite mezunu değil, bunu zaten yıllar önce biliyorduk. kaldı ki yeni mi cumhurbaşkanı oldu. bu şekilde yıkabileceğinizi düşünmek, hala rte' yi tanımamışsınız demek.

    gündem değiştirse ne olur, değiştirmese ne olur. bu adamın ağzından çıkan her söz doğru kabul ediliyor. şimdi bu zihniyetteki insanların aklına bu sözler kazındı. herşeyi geçtim istese bile çocuk sahibi olamayan kadının üzerine, mahkeme kararıyla kuma gelebilir denilse hiç şaşırmam.

    enkaz altında kalmış, toplumun kültürel yapısını, yeniden doğru bir şekilde nasıl yapılandıracaksınız birazda bunlardan konuşalım artistlik yapmadan?
    ozumm
  9. cumhurbaşkanı olunca her konuda konuşmak bir görev oluyor herhalde.yeter artık insanların yaşamlarından, çocuklarından ,hayatlarından elini çek.
  10. asıl oğullarının siyasi otoriteniz uğruna öldürülmesine göz yumduğunuz, kızlarının tecavüzcü failleriyle evlenmesi için kanun tasarısı hazırladığınız anneler yarımdır,eksiktir.