• youreads puanı (2.70)


  1. recep tayyip erdoğan'ın, muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmanın özet cümlesidir. çarpıtıldığını düşünen herkes haberi izleyebilir. uzun cümlesi şudur..

    "tayyip erdoğan gitsin demek, bizim tüm siyasetimizi, tüm çalışmalarımızı, üzerine bina ettiğimiz milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olmayısı, tek olması anlayışın yıkılsın demektir.."

    tam olarak cümleyi böyle kurmuştur.. artık ne demek istediyse..

    benim aklıma ise şu sahneyi getirmiştir.. nedendir bilemiyorum..

    yorumsuz..
  2. mıhtarlar toplanın hele, söyleyeceklerim var. beni göndermek istiyorlar.her şeyin suçlusu benmişim. gaflet içinde bu halk, ben mi kavga ettim sınır ülkeleriyle. alla sen mıhtarlar söyleyin.
    ozumm
  3. doğruluk payı olan sözlerdir aslında. uzun süren iktidarlarının ilk dönemini saymazsak gelinen noktada akp kendisini devletin ta kendisi olarak görmektedir, ki bu büyük ölçüde doğrudur da, yerleşen yerleşti. mücadele edecek kuvvetler bu noktadan hareketle kendilerini konumlandırmalı artık, seçim yapalım, oyları sayalım, hükümeti kuralım... onlar eskidendi.
    mesut
  4. bırakın gitsin! yıkılmazsa bizimdir, yıkılırsa zaten hiç bizim olmamıştır.
  5. 13 yıl ülkeyi yönet sonra sistemin kişiye bağlı olduğunu, giderse yıkılacağını söyle. nerden baksan beceriksizlik, vizyonsuzluk itirafı. ya seçimde kaybedeceksin, yada bir gün ölüp gideceksin. gidecek olduğunu bilmiyor muydun? tahmin etmek zor bir şey miydi? yada seni yine kandırdılar mı, "hiç ölmeyeceksin" diye.

    hafız kendini fazla önemsiyor. bu dünyadan ne liderler gitti, sen de gideceksin. atatürk gitti, devlet hala ayakta dimdik. senin gitmenle devlete bişey olmaz. hatta ülke adeta "bağırsaklarını temizlemiş" olur.
  6. sen ne diyorsun, yağmur bile yağmaz.
  7. bu cumleyi soyle yorumlayabiliriz eger olurda ulke dagilir ve yikilirsa beni bastan siz indirdiniz sizin sucunuz demek icindir
  8. saçmalığın daniskasıdır.
    bu şahsın ve kadrolarının yönetebildiği bir ülke'yi inanın ki yeryüzündeki her insan yönetebilir. her kahvehanede minimum 3 mübadili olan kişi'nin, kaale alınmaması gereken gayrıciddi söylemidir.
    (bkz: yav he he)
    t
  9. "benim nâciz vücûdum elbet bir gün toprak olacaktir;
    fakat, türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir"
    mustafa kemal atatürk