1. "tadı acı geliyorsa yeterince acı çekilmemiştir"
  2. hakkında türkler tarafından "şöyle içilmez, böyle içilir!" gibisinden onlarca kural uydurulduğu için dünyada tutmayan, diğer alkollü içkiler gibi overrated olan içecek.

    insanlar bir rahat olmayı öğrenemedi gitti.
  3. tanrının insanoğluna en büyük hediyesi. içelim güzelleşelim. hadi şerefinize.
  4. anadolu'da yaşayan uygarlıklar kıymetini biliyor, dünya'da tutmamış olması rakının ayıbı değil damak tadı olmayan ingilizin, almanın sorunu. (yunan ve fransız kıymetini biliyor zira)
  5. sek içilmesi gereken bir içki türü. her sabah uyandıktan hemen sonra bir duble sek içilmesi tüm günün pozitif geçmesini sağlar. (bkz: kendimden biliyorum)
  6. sek içmeye alıştığım lakin yanında şalgam olmadan içemediğim içki. ayrıca humus ve barbunya ile harika gidiyor. süzme yoğurt varsa ona da yok demem. birde hafif hafif neşet ertaş çalıyorsa sarhoş olmamak için bir sebep göremiyorum.
  7. içtiğime bin pişman olduğum içkidir. kokusu ne zaman burnuma gelse ya da bu hisse kapılsam irrite olurum. bilemiyorum altan, belki de tekrar bir şans vermeliyim rakıya.

    bahsedilen güzel muhabbetini ben her içkide yapabiliyorum, sorun yok.
  8. sevdiğim içki. belki borcum çok işlerim ters çok yalnızım. sıkıntılar büyük.

    bugün cebimdeki son parayla alışverişe çıktım. rakı aldım ve biraz balık. peynirimi çıkardım dilimledim. bir salata yaptım yeme de yanında yat. balıkları tavada kızarttım. öyle bir koku çıktı ki orgazma yakın bir hale soktu beni.

    şimdi bir duble doldurdum. balıktan bir parça yedim sonrasında bir yudum rakı sonrasında rokalı salatadan bir parça ve peynir. tüm sıkıntılar yok oldu.

    bir terapi aracı.
  9. bir duble de ben attım. 8-10 kişi misafir gelecek ve salonda florasanlar açılıp ya kanal d dizisi ya acun tv izlenecekti. bu kadar gürültüyü ve ışığı kaldırmaya bünyem müsait olmuyor. bir dubleyi çiğ bademle gömüp misafirleri almaya gittim. kayınvalide yine rakı mı içtin demesin diye ağzıma iki karanfil, bir kakule, 3 kişniş tohumu ve az miktar adaçayı ile toz gargaramı yaparak kesif anason kokusunu inhibe ettim. sandal ağacı da olsa yarın gel bvlgari'de ne bileyim dolce and gabana'da işe başla diyecekler. damla sakızımız yoksa bitki çayı'nı harman yapıp sakız niyetine hohlayan insanlarız. kokuyoruz ama rakı değil ya herkes sağ biz selamet.