• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.39)
ratatouille - brad bird ve jan pinkava
ramy adındaki bir fare, ailesinin tüm istemeyişi ve bir fare olarak yapılması imkansız olmasına rağmen, büyük bir fransız aşçı olma hayalleri kuruyor. kader remy’yi paris’in kanalizasyonlarına attığında, remy kendini, yemek pişirme üstadı auguste gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. eşsiz bir fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, remy’nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek paris’in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir üstünlük mücadelesi başlatır.


  1. 2007 yapımı animasyon film.
    uzun zamandır haberim olmasına rağmen izlememistim, zaten kimse de tavsiye etmemişti ben de boş bir günümde izleyim dedim. izlerken kesinlikle pişman olmazsiniz hoş vakit gecirirsiniz diye garanti veririm, müzikleri hoştur ve film bir bakıma sairanedir bence. ayrıca çok güzel bir sahne barindirir, izlerken beni vurmuştu baya!
    ---- spoiler ----!

    anton egonun ratatouille yedigi sahne

    !---- spoiler ----!
  2. jerry'den sonraki reyizimiz ratatouille'un hikayesi. zaten bu aralar animasyonlar bu kadar kaliteliyken insanın film izleyesi gelmiyor.

    mickey mouse şerefsizi yüzünden kavga etmeyelim lütfen.
  3. özellikle türkçe dublajlı versiyonunun izlenmesini tavsiye ettiğim müthiş animasyon filmi.
  4. bu animasyonun ön çalışmaları yapılırken ekip michelin yıldızlı ünlü fransız restoranlarında uzun gözlemler yapmış. hatta gusteau karakterinin ünlü şef bernard loiseau 'dan ilham alındığı bir çok yerde geçer. bernard loiseau kim mi? 2003 yılında, sahip olduğu michelin yıldızlarından birini kaybetme tehlikesi doğunca, belki mutfaktaki o gerilimi de daha fazla kaldıramayarak yaşamına av tüfeği ile son vermiş, fransa'nın gelmiş geçmiş en iyi şeflerinden biri.
    mesut
  5. disney ve pixar'ın birlikte yaptığı muhteşem müzikli eğlenceli animasyon.

    ben bu filmin ikincisi de var diye biliyorum ama bulamıyorum. bilen gören var mıdır acaba?