1. uzaya üs kuracak güçlü bir türkiye için benim de oyum evet.
  2. insanları evet veren ya da hayır veren olarak sınıflandırmak insanlari ötekilestirmek yıllarca karşı olduğumuz bir siyasi manipülasyon türüdür. demokraside her zaman doğru olan kazanmaz yahut kabeden her zaman yanlış olan olmaz.
    insanları sınıflandırmak hiç bir zaman doğru değildir, her ne kadar ironi yapılmaya çalışılsa da.
    seed
  3. insani bir davranıştır. herkes hata yapabilir.
  4. insanları sınıflandırmak bu durum için kötü değil.nasıl mı?

    çok basit mantıkla hayır veren insan kendini herhangi bir konuda geliştirmiş bir sorun veya problemle karşılaştığında araştırıp çözüm üreten insandır.yeni anayasa teklifi karşısında da neyin ne olduğunu araştırmış ve eğer bu teklif kabul edilirse olacakları öğrenmiştir.bunun sonucunda da hayır demiş,diyecektir.

    evet verecek insan ise hayır verecek insanlara göre bir sorun veya problemle karşılaştığında hazıra alışmış ve her zaman başkasından medet ummuştur.düşünme ihtiyacı duymaz,aslında hak ettiği para 2k-3k iken o 1400 lira olan asgari ücret karşısında "abi eskiden 400 liraydı akp geldi 1400 lira oldu."der,sanki 2000'li yılların başıyla şu anki durumlar aynıymış gibi. yeni anayasa teklifi karşısında da herhangi bir araştırma yapmamış,bu konu hakkında bildiği tek şey anayasanın değişeceği olmuştur.ne maddeleri bilir ne de kabul edildiği takdirde olacakları... tek bildiği şey çobanının dedikleridir.o bir koyundur ve çobanı onu nereye sürerse oraya gider(15 temmuzda çobanı dışarı çıkın savaşın dediğinde tanka taş ve sopayla saldıran kişiler koyundur),ne demesini isterse onu der(referandumda sonuçlarını düşünmeden evet diyecek kişiler koyundur).

    yani kısaca evet insanları sınıflandırıcaz evet ötekileştiricez geri zekalı insanla(koyunla) aklı başında olan insan bir değildir.
  5. daha beter olsunlar deme niyetinden öteye gitmez.
  6. sıkıcıdır.

    tamam recep tayip erdoğan iyi hoş da, 14 senedir her gün "aziz milletim, bir olacağız..." konuşmaları dinliyoruz. insan bir süre sonra başka bir ses, başka bir hitabet arıyor, değil mi canım kardeşim?

    recep tayyip kardeşimiz ülkemize büyük hizmetlerde bulundu. memleketi nereden nereye taşıdı. dünyada itibar görür hale geldik tekrardan. dünyadaki müslüman garibanlar, filistin'deki, efendime söyleyeyim, suriye'deki, lübnan'daki müslüman kardeşlerimiz türkiye'ye kutup yıldızı gibi bakar oldular.

    bunların hepsine eyvallah da bi de başkası gelsin, bayrağı o devralsın bakalım? genç dinamik yeni bir arkadaş olsa belki ekonomiye daha iyi bir el atar, dolara euroya daha iyi mukayyet olur, çoluğumuza çocuğumuza iş imkanı yaratır belki, bak 8 aydır evde yatıyor bizim dana. hem ekonomimiz daha canlı olursa, müslüman garibanların sesi olmak için baş koyduğumuz bu yolda ağırlığımız daha hissedilir, sesimiz daha gür çıkar. merkel'in karşısında daha bir dik dururuz. haksız mıyım canım kardeşim?

    ama sen evet dersen, bunların hiçbiri olmaz. bi 14 sene daha dinlersin "aziz milletim...". belki daha uzun. belki (allah gecinden versin) ömrü vefa ettiğince. yani sıkıntı şu ki, canım kardeşim, bi kez böyle geldikten sonra bir daha gitmez. üç beş sene sonra "aman ben ne ettim, yeter gitsin bu başkası gelsin" desen de gitmez. çünkü yeni sistem istikrar üzerine kurulu. ha der misin böyle, belki dersin. belli mi olur? büyük sıkıntı bunlar. hatasızlık allah'a mahsus. sen de hata yapabilirsin, onlar da yapabilirler, ki yaptılar, hata yaptık dediler ya pek çok kez, cemaat için, suriye için, efendime söyleyeyim, mavi marmara olayında da bir şeyler olmuştu. bunlar olabilir yani ve hani olmaz ya ama gün gelir de "yeter artık" desen de gönderemezsin. her şeyi geçtim, sıkıcı bir yerden sonra. karı koca bile boşanıyor yahu. ama yeni sistemde ilişkimiz katolik evliliği gibi olacak tövbe tövbe.

    şimdiki sistemdeki gibi hakkıyla kazanarak iktidarda kalacaksa kalsın zaten sıkıntı yok. şurada cumhurbaşkanlığının bitmesine ne kaldı? bitince geçsin tekrar partinin başına, ne istiyorsa yapsın. deniyor ya yok yargı engel oluyor, yok chp muhalefet ediyor. e onlar da olsun be kardeşim. zaten onlarla mücadele ederek eğer hala iktidarda kalabiliyorsan hak ediyorsun demektir. yoksa şimdi yeni sistemdeki gibi her yere adamını koy, beğenmediğini kov, öyle başkanlığı o da yapar, şu da yapar, ben de yaparım, kılıçdaroğlu bile yapar.
  7. seks esnasında bile "evet" diye gelirken neden sandığa evet diye gitmeyelim ki sorarım.
  8. neye evet dediğini biliyordur. rejim düşmanıdır.
  9. "kadına şiddet abartılıyor" diyenlerin yanında yer almayı kabul eden insandır.