1. insana hayatı zindan eden zorluklardır. okey oynarken kırmızı/siyah yada sarı/yeşil renklerini ayırt edemiyorum. normal yaşantıda bu renklerde sorun yok ama okey oynarken eğer tam ışığın altına denk gelmediysem halim harap. insanlar dalga geçtiğimi düşünüyorlar nasıl ayırt edemezsin diye. oğlum valla göremiyorum lan.
  2. renk körlüğünün birkaç çeşidi var ama benım mantığımın almadığı kırmızı ve yeşili ayırt edememe durumunda renk körü olduğunun anlaşılma durumu.nasıl anlaşılabiliyor. kırmızıyı yesıl gorse de adı kırmızıdır.kırmızı dedıgının aslında yesıl oldugu nasıl anlasılıyor.kendimi ifade etmekte zorlandığım nadir konulardandır aynı zamanda.yine edemedim. varsa böyle birileri aydınlatsın buraları.
  3. renki koru olmadigini anlatamamak*
  4. @1 nolu yorumdakiyle bire bir aynı düşünceleri paylaşıyorum. hatta bana göre renk körü diye birşey yok. yani benim gördüğüm kırmızıyla sizin gördüğünüz kırmızının aynı olduğunu nereden biliyoruzki. bana bu kırmızı diye öğretmişler ben de tamam demişim.
  5. bir renk körü olarak en çok maç izlerken ya da oyun oynarken sıkıntı yaşıyorum. yaşamayan bilemez.
  6. elektronikle ilgilenen biriyseniz dirençleri ayıramamak en büyük sorundur. bazen telefonla dirence makro çekim yapıp büyüterek bakmak zorunda kalıyorum.
  7. Doğa manzaralarından çok keyif alamamak, kıyafet seçerken zorlanmak :(
    Renk körü yakınım uygun gözlüğü ilk kez takıp yeşilin farklı tonlarındaki ormana baktığında şöyle olmuştu :(
  8. kırmızı ile yeşili ayırt edememek ana zorluğu bu olsa gerek.
  9. araba kullanırken kırmızı da geçip , yeşilde durmak da bu zorluklardan birisidir. hayati risk içerir.

    kırmızı da geçerken ölmezsiniz, yeşilde beklerken ölürsünüz kesin.