1. yalanın icadı filmi gayet komik ve ince mesajları ile insanı dürter.
  2. kendisi reading'li bir işçi ailesinden geliyor. cemetery junction da kendi gençliğinden de parçalar içeren filmi. the office ile kelimenin tam anlamıyla 40 yaşında sıfırdan bir anda global yıldız oldu. o kaliteyi bir daha yakalaması zor tabii, ama iyi kötü derek'e kadar idare etti.

    bu sene iki filmi geliyor, special correspondents ve ailenizin kahramanı david brent'in 10 sene sonrasını anlatan life on the road. umarım en azından ikincisi ile mutlu eder, yoksa "golden globes'a çıkayım da az millete söveyim" ile nereye kadar?
  3. 25 haziran 1961 doğumlu çok sevdiğim bir komedyen. dizileri gösterilerine göre komediden çok dram barındırır. gösterilerini de, dizilerini de izledim. altın küreyi her zaman izliyorum, en iyi sunuculuğu hep o yaptı.

    1983 yılında seona dancing isimli bir müzik grubu var. geçtiğimiz yıllarda klipleri görüp gülmüştüm. ya tutsaydı ve müzisyen olarak devam etseydi. az güldürmedi. epeyi eksik kalırdım. iyi ki tutmamış.

    2001 yılında spaced dizisinin 2. sezon 6. bölümünde oynadı. çok iyi komedi dizilerinden biridir. simon pegg, jessica hynes, edgar wright, nick frost'un ilk süper işleri.

    2001-2003 yıllarında ilk çıkışını stephen merchant ile birlikte yazıp yönettikleri ve oynadıkları 14 bölümlük jeneriğinden finaline kadar süper olan the office dizisini yaptılar. sonra bu iş birçok ingiltere yapımı gibi abd'ye uyarlanınca ve o da çok iyi olunca -genelde uk'dan us'a uyarlananlar kötü olur, bu ise orijinalinden daha komiktir- daha çok tanındı. ben ilk onun yaptığını izledim. çok uzun yıllar sonra abd uyarlamasını izledim (ikisini de çok severim)

    2003 yılında animals gösterisi yayınlandı.

    2004 yılında politics gösterisi yayınlandı.

    2005-2007 yıllarında yine stephen merchant ile yazıp yönettikleri ve oynadıkları 13 bölüm süren extras dizisini yaptılar. komedinin altında sağlam drama barındırır. çok iyidir. izlediğim ilk işi.

    2006 yılında night at the museum da kısa rolde oynadı. bu serinin üçünde de oynadı. sadece sonuncusuna bakıp bakmadığımı hatırlamıyorum. kısa süre göründüğü dizi/filmlerde de kendi tarzında çıkar ve güldürür. sırf onu görmek için bile izlenir yani birçok iş.

    2007 yılında fame gösterisi yayınlandı ve stardust filminde kısa rolde oynadı. bak bu filmde de öyle. çok az görünür ama süperdir.

    2008 yılında out of england gösterisi yayınlandı ve ghost town filminde başrolde oynadı. bu film izlenmese de olur.

    2009 yılında matthew robinson ile birlikte yazıp yönettiği ve oynadığı the invention of lying filmi de iyidir. ayrıca night at the museum battle of the smithsonian da kısa rolde oynadı.

    2010 yılında 67. altın küre ödülleri sunuculuğunu yaptı. canlı izledim. stephen merchant ile birlikte yazıp yönettikleri ve oynadıkları cemetery junction filmi vizyona girdi. iyi film. out of england 2 gösterisi yayınlandı. ayrıca louie dizisinin 3. ve 12. bölümlerinde oynadı. çok iyi dizilerden biridir.

    2010-2012 yıllarında yine stephen merchant ile bu sefer karl pilkington'u yanlarına alarak yazdıkları ve seslendirdikleri 39 bölüm süren the ricky gervais show animasyonunu yaptılar. aynı yıllar içerisinde (2010-2012) aynı ekip 21 bölüm süren an idiot abroad belgeselini yaptılar. bunların sadece ilk bölümlerine bakabildim.

    2011 yılında 68. altın küre ödülleri sunuculuğunu yaptı. canlı izledim. the office abd uyarlamasının 7. sezonun 13. ve 24. bölümünde ve curb your enthusiasm dizisinin 8. sezon 6. bölümde oynadı. ayrıca stephen merchant ile bu sefer yanlarına warwick davis'i de alıp üçü birden yazdıkları ve birlikte yönetip oynadıkları 8 bölüm süren life's too short dizisini yaptılar. bunların hepsini izledim. office ve curb your enthusiasm en iyi komedi dizilerindendir.

    2012 yılında 69. altın küre ödülleri sunuculuğunu yaptı. canlı izledim.

    2012-2014 yıllarında yazıp yönettiği ve oynadığı 14 bölümlük derek dizisini yaptı. bakımevinde geçen dizi de sergilediği oyunculuk yaptığı en iyi oyunculuk.

    2014 yılında night at the museum secret of the tomb da kısa rolde oynadı.

    2016 yılında 73. altın küre ödülleri sunuculuğunu yaptı. canlı izledim.

    2018'de humanity gösterisi yayınlandı.

    2019-2022 yıllarında yazıp yönettiği ve oynadığı 18 bölüm süren after life dizisini yaptı. çok iyi bir yas dizisiydi.

    2020 yılında 77. altın küre ödülleri sunuculuğunu yaptı. altın küre törenlerinde yaptığı sunuculukların hepsini canlı izledim.

    2022 yılında supernature gösterisi yayınlandı.