1. 1988 doğumlu şarkıcı. barbados'un gülü. billboard'ların bir numarası. r&b, rap, pop gibi birçok alanda şarkısı vardır. 2005 yılında ilk albümünü çıkarmış ve kendinden söz ettirmeye başlamıştır. albümleri;
    music of the sun (2005)
    a girl like me (2006)
    good girl gone bad (2007)
    rated r (2009)
    loud (2010)
    talk that talk (2011)
    unapologetic (2012)
    anti (2016)

    bu albümlerden birçok hit parça çıkarmıştır. işte o unutulmaz şarkılar;
    -rude boy
    -umbrella
    -man down
    -stay
    -diamonds
    -bitch better have my money
    -sos
    -work

    kendisi harikulade bir sese sahiptir. halk arasında "zenci gırtlağı" dediğimiz zımbırtıya sahiptir.

    negatif eleştiri;
    kendisi yıldan yıla sesini kaybetmekte. ayrıca olur olmaz kişilerle düet yapması, açılıp saçılması, ergen tavırları insana "pes" dedirtir.

    ama bu negatif yönleri, onun dünya çapında bir şarkıcı olduğu gerçeğini değiştirmez. o her zaman şarkıları ile hatırlanacaktır.

    işte bir özlü söz ile bitirelim;


    just gonna stand there and watch me burn. but that’s alright because i like the way it hurts. just gonna stand there and hear me cry. but that’s alright because i love the way you lie. rihanna.
  2. canlı performanslarında sesi biten sanatçı.

    sahnede bir beyonce değil.
  3. konserlerinde ciddi anlamda çok kötü, nasıl insanlar bilet alıp bu kargayı dinlemeye gidiyorlar anlamıyorum.
    ztn pek şarkı söylemiyor ki konserde de, habire popo sallıyor. elbette sahne şovu önemli ama o dozunu kaçırıyor. çok izledim youtubedan felan, bir şarkının 100 kelimesi varsa o 10 tanesini söyleyip ya vokallere bırakıor ya da dans ediyor. sevmiyorum. bir beyonce bir madonna yanında bir hiç kendisi.
  4. son şarkısı da klibi de olmamıştır. (bkz: work)
  5. Son albümünden sonra zar zor müzik hayatına tutunur dedim ki bu http://ensonneleroldu.org/rihanna-2016-billboard-muzik-odullerinde-liste-basarisi-odulunu-aldi/ performansa denk geldim anladım ki isterse ve doğru şekilde ve kişilerle çalışırsa yine listelerden yellerini estirtebilir. Bir yerde okudum eğer albüm istediği gibi sonuç almazsa müziği bırakıp tamamen moda hayatına geçebilirmiş. Ne yalan söyleyeyim iyi olur be ririm. Work gibi çöp şarkı yapacağına git güzel endamını ve ilham verici zenci tarzını oluştur barbodoslu kızıl ejderim