1. etken maddesi metilfenidat olan, yasal amfetamin. sadece kırmızı reçete ile alınabilir, kullanımı sıkı kontrole tabidir. esasen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve narkolepsi ilacıdır. günümüzün moda tıp alanlarından olan çocuk psikiyatrisinde peynir ekmek gibi yazılmaktadır. uyarıcı, dikkat artırıcı, odak artırıcı etkisi vardır.

    özellikle çok ders çalışan insanlar tarafından^:tıp öğrencileri^ doping olarak kullanılarak suistimali meşhurdur. daha çok ders çalışmak için doping olarak kullananlar hakkında "bu ilaç eşeği at yapmaz, sadece daha güzel bir eşek yapar" şeklinde bir deyiş mevcuttur ve bence de doğrudur.

    aynı ilacın uzun salınımlı olanı için (bkz: concerta)
  2. doktor kontrolü dışında 3 ay her gün 1 tablet aldığınızda,sonraki 3 ayınız zehir olur. başlangıçta zeka,konstantrasyon,üretkenlik,odaklanma her ne derseniz onu 100 puan olarak değerlendirelim. aldığınızda 130 olurken bir süre sonra almadığınızda 50-70 olur. toplamanız zaman alabilir.heaa bir de bunu aldığınızda artan kalp ritmini düşürmek için sakın beta bloker almayın.
    cakal
  3. güneşli bahar günleriyle birleşince halay komutanı oluyorsunuz. höy löy löy...
  4. malesef ki çocukları 3-5 dakikada muayene edip, ki hatta sadece ailenin şikayetleri anlatmasıyla bu çocuk hiperaktif diyen devlet hastanesi psikiyatristinin hemen yazıp gönderdiği ilaç.
    öyle başta alışması sonra kullanması ve hatta günü gelip bırakması çok zordur.^:ki bir de çocuk bünyesinde^
  5. kokainle falan alakası yoktur. fiziksel değil düşünsel bağımlılık yapar. çok dikkatli kullanılmalıdır. dikkatli ve tedavi yönüyle kullanıldığında faydası inanılmaz düzeyde olmakla beraber eğer suistimal ederseniz sizi hayattan soğutur ananızdan emdiğiniz sütü tahmin edemeyeceğiniz yerlerden getirir.
    kendisi bir ilaçtır. üretim amacı da tedavidir. bunun dışında kullanımı hem illegaldir hemde sandığınızdan daha zararlıdır.
    mağduru olduğum dehb yüzünden beni ayakta tutan yegane ilaçtır. iyi ki vardır (bence)
  6. türkiyede sınav senesi gelen her gence "bak bundan iç" diye en az 1 kişi tarafından tavsiye edilir.hatta final haftası kullanan bile duyup şaşırmıştım. her ilaç, yabancı kimyasal vücudunuza girdiğinde az ya da çok (ki büyük ihtimalle bu ilacınki hiç de az değil) bi yerde bişeye etki eder, alt üstü bi sınava çalışıcam diye kendine az ya da çok zarar vermeye değer mi?
  7. bir zamanlar reçetesiz satılırken birden bire kırmızı reçeteyle satılmaya başlanan ilaçtır. bakınız buraya dikkat "ilaçtır".
    bozuk
  8. bildiğin yaramaz çocuklara, aktivite dikkat bozukluğu tanısı ile reçete edilen ilaç. eskiden babanın "höt" demesi yeterliydi oysa. bir de sınava çalışanların doping maddesidir tabi. evladım sen tembelsin. kafan da basmıyorsa ilaçla olmaz bu işler. ayıp değil. herkes uçak mühendisi olamaz. git bakan ol kabineye gir.
  9. tıp okuyorsanız, aklınızda da cerrahi varsa. almamanız gereken ilaç. hatta benzer etkili olanları da almamak lazım. yurtdışında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan hiçbir cerrahı hastaya dokundurmazlar. bu ilacı almanız için de bu tanıyı almış olmanız gerekiyor. diğer branşlar hakkında çok bilgim yok. türkiye'de sanırım halihazırda doktor/cerrah açığı olduğundan böyle bir ayrıma gidilmiyor. zamanı gelince "yav ben onu sınava çalışmak için almıştım dikkat eksikliğim yok :(" deseniz bile kurtaramayabilirsiniz. ki zaten psikiyatr da -bence- en başta onu size reçete etmez. baya inandırıcı olmak lazım.