• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
rocannon'un dünyası - ursula k. le guin
fomalhaut ii gezegeninde üç ırk bir arada yaşıyordu. oldukça geri teknolojik düzeyleri, ama telapatik güçleri olan bu ırklar aralarındaki barışı yüzyıllar boyunca korumuşlardı. ta ki "yıldızlordları" gelene kadar. rocannon bu "yıldızlordları"ndan biriydi.
fomalhaut ii'de antropolojik bir araştırmayı yöneten rocannon, bilinmeyen bir düşmanın saldırısıyla gezegende yalnız, silahsız ve ulaşım-iletişim olanaklarından yoksun kalınca, araştırmasına konu olan insanlardan yardım istemek zorunda kaldı. şimdi ilkel ve uygar, araştıran ve araştırılan bir arada, gezegende barışı korumak için çalışacaktı. (kitap bilgileri metiskitap'tan alınmıştır.)


  1. bilim kurguyla fantastik öğelerin uyumla işlendiği etkileyici bir ursula k. le guin eseri. rocannon'un dünyası (1966) yazarın ilk romanıdır. yazarın sonraki romanlarında kullanacağı kimi kavram ve öğelerin habercisi niteliğindedir aynı zamanda bu kitap.
    gezegende yaşayan ırkların sunuluşu, kahramanın yolculuğu, kehanet, telepati; türü sevenlerin arayabilecekleri tüm öğelerin dozunda işlendiği bu kısa ama sıcacık öykü size güzel zamanlar yaşatacaktır.

    "fian, uç benimle! halkınız gibi zihninle konuşamam, ama havada giden sözcüklerin hepsi de boş değildir!”
    " 'ben rocannon. ben rocannon. yanıt verin!' uzun süre alıcısının sessizliğini dinledi, sonra bir kez daha geminin frekansını denedi: 'ben rocannon…' ne denli alçak sesle konuştuğunu, neredeyse fısıldadığını fark edince durdu ve bağlantıyı kesti. hepsi ölmüştü, on dördü de, beraberindekiler ve dostları. hepsi gemideydiler, çünkü onları oraya kendisi çağırmıştı."