• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
ruh üşümesi - adalet ağaoğlu
ç sesleri çoğalta çoğalta yaşanır(mı?) aşk; ten ürpermesi, göz kararması, iç dinginliği; iki kişiyi sarıp sarmalarken ruh üşümesi...

"adam bakıp duruyor. şimdi artık elsiz, dilsiz, bakışsız ve sessiz olana. ne acı, ne tatlı; ne sıcak, ne soğuk; ne ıssızlık ne de başka bir şey. sol eldeki çatalın küçük bir tık sesiyle tabağın kıyısına bırakılışını izleyen büyük sessizlik. içe çekiliş.

içte çırpınan küçük kız yüreği; onu tanımıyorum, hayır, tanımıyorum onu. şimdi kaç yaşında, nerede bilemiyorum, ama tanıyorum! bana yanıldığımı söylemeyin öğretmenim, yanılmış olmak istemiyorum. tenimden içeri, hiçbir yanımı dağıtıp yırtmadan sızabilecek kimse o, bilmelisiniz!


  1. adalet ağaoğlu'nun oda romanı. romanın yaklaşık 1 ya da 1,5 saatlik maddi zaman dilimine bir oda orkestrası eşlik etmektedir. romanın bölümleri de tıpkı bir oda müziğinin parçaları gibi düzenlenmiştir.

    kadın-erkek ilişkisi temelinde toplum baskısının kadın bedeni ve ruhu üzerinde yarattığı cinselliğe dayalı tahribatın ve kadının tanımadığı bir erkeğin bedeniyle ilişkilendirdiği estetize cinsellik anlatımının tasavvuru görünmektedir. enfestir.