1. her ne zaman duysam, bir sabah vakti bağdat'ın el kol sallaya sallaya, ağızlarda salyayla, işi bitmiş ıraklı askerlerin suskunluğu eşliğinde demokrasi kelebeği gözü dönmüş bir ülkece hazin işgalini hatırlatır.

    ------------------------------------------------------------
    bu arada, rahatsız olanlara akif'ten

    "bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,
    ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli"

    mısralarını armağan ediyorum.
    yalan
  2. benim gibi ada misali 4 tarafı camilerle çevrili bir bölgede kalıyorsanız, gecenin bu saatinde uyanık olmanızın nedeni olabilltesi yüksek, müslümanlara yönelik namaza çağrı şeysi. hayır benim niye uykumu bölüyorsunuz kardeşim, gidin sadece müslümanların duyacağı bir frekans belirleyin, onlar duysun olsun bitsin, bunu da mı biz söyleyelim yahu.
    r2-d2
  3. günlük maratonun startıdır.

    esnaflıkta iş olsun olmasın namazdan sonra dükkanı açmak adettendir.
  4. beni etkilemektedir sabah ezanı, tabi imamın sesine göre değişir bu.gecenin sessizliğinin etkisinin olduğunu düşünüyorum, bizim imamın güzel okumasından da olabilir.ama dinlemesi zevk vermektedir bana.kimse bahsetmemiş bundan, halbuki çoğu kişiden duyarım 'sabah ezanını dinlemeyi severim'i..
    bundan rahatsız olan insanlara da hak vermiyor değilim.inanmayan ve ya herhangi bi sebeple rahatsız olan insanlar olabilir..tabi ülke müslüman bi ülke değil.sanırım islamın resmi din kabul edilmesi bu işi çözer, tabi bu sistemde olamıyor bu.böyle olursa savunmak için burası islam ülkesi, hani beğenmiyosan sen bilirsin, başka diyarlara göç et diyebilirim.hasta olanlar için de bilmiyorum ne diyebilirim..
    hafif uykum vardır, ve camiye yakınız, aramızda bi sokak bi ev var.ve rahatsız olmuyorum gece, nadir duyarım sabah ezanını, o zamanda yatağımda doğrulur oturur dinlerim hep..
    bubba
  5. saba makamında okunan dini rituel. lakin bazı cami imanlarının gelişi güzel okuduğundan bir hiddetlenme biçimi.
  6. çok güzel bir çocuğa söz vermiştim.
    bir sabah birlikte sabah ezanına uyanacaktık. bende olmayan inançlara sahipti.

    bitlis merkeze saatlerce uzak olan o köyde, o'nu ziyaret etmemi bekler mi hala?

    sabah ezanıyla dünyan aydınlansın çocuk.
  7. en güzeli de kötü bir rüyadan uyandıktan sonra sabah ezanı duymak hafif ürperti içinde gelen sakinlik ve huşu gerçekten yoğun bi duyguya sebep oluyor.
  8. nedendir bilinmez ezan okunurken gördüğüm rüyalar daha ayrı etkiler beni
  9. bana diğer ezanlara göre ürkütücü gelir. gecenin sessizliğini bölmesi yüzünden olabilir.
  10. şu hayatta bu kadar uzun süre dinleyipte bıkmadığım tek şey sanırım.her duyduğumda mutluluk ve huzur hissiyle dolar,taşarım.belki de beni asla terketmeyen,bana asla darılmayan birinin olduğunu bana hatırlattığındandır bu.
    eale