1. okula giderken bol bol yaptığım eylem. bunu yapmaktan nefret ederdim. mecbur olmasam asla yapmazdım. akşam çalışıp erken yattıktan sonra ertesi gün kalkıp sınava gitmekten çok akşama kadar "ne yapsam ki" diye düşünüp oyalandıktan sonra sabaha kadar uyumadan çalışıp sınava girmişliğim vardır. ne anlamsız bir iş. halbuki vaktinde çalış ve uyu halbuki. ama yok, illa son dakikaya bırakırdım işleri.

    ekleme: düşündüm de ben aslında sabahlamaya mecbur değildim. ama işimi geniş bir vakitte yapmaktansa son anda yapmayı tercih etmem beni sabahlamaya mecbur bıraktı.
  2. sessizliği sevenlerin eylemidir. gece etrafta ne araba sesi, ne gereksiz televizyon gürültüsü olur. alırsınız kitabınızı sizi rahatsız eden bir ses olmadan okursunuz, izlemediğiniz filmleri izlersiniz. sabah gün ışırken diğerleri uyanırken siz gecenin yorgunluğuyla uykuya dalarsınız.
  3. işsizliği romantikleştirmeye gerek yok. bu arada, bir süre sabah uyuyup akşam kalkarsanız ciddi ciddi depresyona merhaba diyebilirsiniz.
    zutse
  4. aslında literatürde hayatı normal şekilde ilerleyenlerin istisnai olarak uyku vaktini sabaha ertelemesi olarak geçer. bununla birlikte bir kesim vardır ki, onlar için istisna kural haline gelmiştir:
    (bkz: ikinci öğretim öğrencileri) (bkz: gece bekçileri)

    hem ne demiş üstad:

    ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim;
    gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!
    islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim;
    örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları.
  5. dönem dönem yapılan yıpratıcı eylem.
    evet , gece sessiz sakin ve rahattır.
    evet , ben de severim ve dönem dönem bu döngüye girerim.
    evet , uyku gözlerimden akmadıkça uyumayı sevmem.
    lakin , süreklilik halini aldığında sağlıksız bir durum. insan denen yaratık bunun için evrimleşmemiş. sistemimiz karanlıkta uyunduğunda gerçekleşen fizyolojik olaylara ve salgılanan kimyasalallara ihtiyaç duyuyor. (bkz: melatonin) yani , bu durum sürekli ise , ufukta en azından depresyon var demektir.
  6. bir kac yorum okuduktan sonra acaba yanlis yerde miyim diye tekrar basliga baktim zira sabahlamak benim icin eglenmekten cok sinava konulari yetistirmek icin aci cekmek anlamina geliyor. unutmadan sunu da soyleyeyim eger ders calismak icin sabahlaniyorsa onun yerine normal uyku saatinden birkac saat once bir kac saat uyumak cok daha verimli oluyor.

    sabahlamaya alternatif olarak
    (bkz: polyphasic sleep)
    nagan
  7. her gün istemediğim halde düzenli olarak yaptığım eylem.
  8. sabahlamak değilde gecenin tadını çıkarmak diyelim
  9. sıcak yaz aylarında gündüzü uykuda geçirmek ve akşam serinliğinde oturmak için şu aralar sık yaptığım eylem. diğer aylarda da okul için sabahlıyorum (bkz: mimarlık öğrencisi olmak) kısacası hep sabahlıyorum
    wtf
  10. en çok kıskandığım, aynı zamanda en çok zorlandığım özelliklerden bir tanesi.
    davar gibi uyuyorum. -_-