1. ülkenin uzay-altın çağını yaşamasına sebep olacaktır.
  2. seksen yıl önceden bir örnek için (bkz: nsdap)
  3. her gün ana haber bülteninde olacak haberler

    1. 9 yaşında ki kız çocuğu 34 yaşında ki adamla evlendirildi.

    2. 5 yaşında ki kız çocuğuna tecavüz edildi. ( ama kız şort giyiyordu. )

    3. erkek çocuğuna taciz edildi.

    4. israil önümüzde diz çöktü.

    5. cumhurbaşkanımız mozambik de tarihi açılışa katıldı.

    6. saçının ucu görünen kadın erkekleri tahrik etti.

    7. bugün yine istanbul da patlama oldu.

    8. yeni vergi yolda. ( nefes alma vergisi ve sıçma vergisi )

    9. sıkıldım bitmiyor yaz yaz anladınız işte vs.. deyip bitiriyorum.

    edit: imla
  4. keşke olsa da kimseyi rahatsız etmeseler. keşke sadece kendi düşünceleri içinde boğulup takılsalar ve kimse umurlarında olmasa. ama bu düşünce bir virüs bir parazit gibidir zaten kendi içlerinde yaşayamaz rahat edemez mutlu olamazlar. bu insanların derdi senin düşüncen buna karşı çıkarak bunu engellemeye çalışarak mutlular.
    bilmiyorum sizce de şöyle bişey olur muydu? diyelim ki bir gün laikler bir ülke kurmak istedi. ama dediler ki bize bu ülkenin en verimsiz en boktan şehirlerini verin biz orda yaşayalım. bunlar da diyelim ki kabul etsin. inanın ülkenin yüzde yetmiş seksen i oraya gitmek isterdi. sizce de öyle olmaz mıydı? ne yapsınlar ki dindar bağnaz ve hayattan keyif almayı bilmeyen insanlarla? onlara göre o zaten açık görüşlüdür diğerleri değildir.

    yakın zamanda bir arkadaşımdan şöyle bir olay duydum. ülke sanırım tayland dı net hatırlamıyorum. şehir isimlerini hiç hatırlamıyorum. bir bölge var ve aynı bizim ülke gibi vakti zamanında islamcılar ve diğerleri birlikte yaşıyor. sonrasında ayrım çok net olunca referandumla falan ikiye bölünüyor bu bölge. neyse efendim bu islamcılar bölünen diğer tarafı ıslah etmek için sürekli hala günümüzde de bombalı saldırı falan düzenliyor. adamların derdi birilerinin mutlu olması. onların düşünce biçimi o kadar sıkıcı ve berbat ki diğer insanların mutlu olmasını çekemiyorlar kendileri gibi olmasını istiyorlar.

    konudan saptım üzgünüm dostlar gerçekten bu dünya için umut yok. kaldı ki laik ve gayet normal bir insan olan bir arkadaşım bile değişimin ancak kanla olabileceğini düşünüyor. hiç umut yok. hiç.


    edit: bu arada bahsettiğim ülke endonezya imiş bölge de bali ile java imiş.
  5. sonunda birbirlerini yeseler mesela...
  6. fantezi üzerinden tahmin yürütmeye gerek olmayan durum.
    istatistiksel veriler zaten bas bas bagiriyo. yanibasimizda bir sürü canli kanli ülke örnegi var zaten. e ne kadar zavalli bir durumda olduklarini görüyoruz. ayni sekilde 10 yil öncesinin türkiyesiyle simdiki halini gayet tabi karsilastirabilirsiniz. yani tamamini birak, sadece %50 ile ne kadar zavalli hale geldigimizi görebilirsiniz.
  7. gerçekleşmesini dilediğim hayalim. yeri gelmişken hayalimin detaylarını da yazayım:

    1. ülkede tahminim 15 milyon (çoluk çocuk dahil) gerçekten laik, çağdaş, bilimi ve insan haklarını benimsemiş, evrensel değerlere sahip çıkan insan var (akp dışındaki ırkçı ve yobazları da eledim)

    2. şöyle bir araştırma yapıp uruguay'dan isviçre'ye, kanada'dan yeni zelanda'ya kadar 30 ülke bulalım (bizden daha iyi 30 ülke bulmak zor iş olmasa gerek)

    3. diyelim ki hal mecal böyle. biz burada nefes alamıyoruz. siz bizimle ekmeğinizi paylaşın, biz de sizinle emeğimizi paylaşalım

    4. -hayal bu ya- onlar da "vay hoşgeldiniz tabi tabi buyurun, oğlum bi çay getir! siz seversiniz ehehe" desinler

    5. bu 15 milyon 30 ülkeye dağılsın. insanca yaşasın. oranın ırmaklarının akışına bakarak gülümsesin yeni yurttaşlarına.

    6. bu geri kalan yobaz ve ırkçılar da ne halleri varsa görsünler. biz gidince heralde yozgatlı-bayburtlu kavgaları falan çıkar fakat biz o esnada isveç-avustralya arası eşe dosta kart atıyor oluruz.

    işte böyle youserlar, sizi seviyorum. haydi iyi geceler.
  8. biraz uç bir örnek olacak ama vampirleri aklınıza getirin.

    ülkede kandan beslenen, birbirinin kuyusunu kazmaktan, küçücük çocuklara tecavüz eden kimselerle dolu olacak. sana ve bana saramayacaklarına göre, ve bu açlıklarını geçici olarak bastırmak istediklerine göre birbirlerine saracaklardır. birbirilerini yiyerek dibine darı ekerler öyle bir durumda.

    not: vampir kelimesi tamamen örneklem amaçlı verilmiştir ama mesajı anlayan anlamıştır zaten.
  9. ah ne güzel olurdu. bence biz toplu olarak göç edelim.
  10. ahan da ziki tuttuk türkiyesi olur. düşününce bile kanım donuyor.