1. bugün gitmiş olduğum firmada tanıştığım meslektaşımdır. şöyle ki, sol eliyle faturaları düzenlerken sağ eliyle de telefona bakıp maus ile de bilgisayardaki cari kayıtları kontrol ediyordu. tabiki detaycı olan ben bunu hemen farkettim. sohbet ederken başka bir çalışan da sohbete dahil oldu ve olaylar gelişti.
    t:ben
    r:meslektaşım
    h:diğer çalışan

    r:işte böyle yapıyoruz program falan
    t: (izliyorum ama programı değil)
    h: sen solak mısın canım ya sol elinle kağıda yazıp sağ elinle mausu nasıl kontrol ediyorsun
    r: evet mecburen alıştırdım kendimi şirketlerde mauslar hep sağda oluyor
    t:ben de geldiğimden beri farkettim nasıl yapabiliyorsun diye
    (hep beraber gülünür)
  2. solaklar olarak genelde alışmak zorunda kalıyoruz. çoğu mause sağ ele uyumlu olarak yapılıyor ayrıca çok küçük yaşlarda counter strike gibi oyunlarla tanışmışsanız başka çareniz olmuyor :)
  3. bkz. ben
    kendimi en çok okuduğum sınavlarda sola bakan ticklerde ele veriyorum
  4. sağ elde mousela mouse hareketini, sol elde touchpadle tıklama işlevlerini hallettiğim için zamanla kullanım hızımı arttırma mı sağlamış durum. ayrıca aksiyon oyunlarında solak olmanın oyuncuyu hareket ettirmekte ki faydasını görmemiş bir solağa henüz rastlamadım.
  5. içinde bulunduğum grup. sağ elimle yaptığım tek eylem bu olabilir hatta. hem küçük yaşta tanıştığımız hem de başka seçeneğimiz olmadığı için solaklar olarak kendimizi bir şekilde alıştırıyoruz bu duruma. hadi mouse'u sola aldım diyelim klavye ne olucak. sözün özü iyiki alışmışım zamanında.
  6. benim de yaptığım eylem. aslında yakın zamanda farkettim kio mouseyi sol elle kullanmakta gayet rahat ama bu sefer de klavye sağ elle kullanılmıyor.
  7. evet çocuk yaşta oynanan oyunların etkisi büyük ama ben ara bir de olsa sol ell kullanıyorum mausu :)