1. solcularla seks yapıyorum( yapıyordum, uzun zamandır pek hareket yok)
  2. zamanında sırf babamla solcu biriymiş gibi konuşmak çok zevkli oluyor diye adım bilmem ne partisini destekliyor diye çıktı çevremde, sülalemde. adamın içine dert olmuş, herkese, benim oğlum solcu, şuna oy veriyor diye hüzünlü bir şekilde anlatmış. hatta armut dibine düşerdi, bizim oğlan gitti nerelere düştü falan diye kendini üzmüş.

    bir gün daha da çok üzerine gitmek için, özür dilerim baba, istediğin gibi bir evlat olamadım dedim. adam yine armut muamelesi yaptı bana. adama ciddi ciddi ben eşcinselim diye şaka yapmıştım, o zaman bile bu kadar üzülmemişti.

    şimdilerde yeni yeni inanmaya başladı, benim türkiye solcusu dedikleri şeyle alakam olmadığına, siyaseti sadece onunla konuştuğuma, başka bir şekilde sevmediğime, ilgilenmediğime.

    ben de haklıyım, sadece 4 yılda bir oy vererek dahil olabildiğin bir sistemde, herhangi bir parti sadece eğlenebildiğin kadar desteklenir.
    isk
  3. politik olmayı gereksiz bulan insanların gereksiz bulduğu sorudur.

    "solcu/sağcı diye partiye oy mu verilir ya?"
    "arada bir oy verip izliyoruz ne yapalım?"
    .
    .
    .

    birincisi sol/sağ ağırlıklı bir partinin seçmenine vaad ettiği şey ortadadır. olduğunu varsaydığımız sistemde zaten iktidara gelen parti temel görevlerini yerine getirmekle mükelleftir. sonrasında uygulayacağı politikalarda sol/sağ kıstasını ele alır ve uygulamaya koyar. yani evet sadece sağ yada sol ağırlıklı diye bir partiye oy verebilirsin.

    ikincisi bahsi geçen sisteme 4 yılda bir oy vererek dahil olmuyorsun. eğer öyleyse burada bir sorun var demektir. ve bu sorunun kaynağı muhtemelen sen(ben)sindir.
  4. ne sağcıyım ne solcu , insanım
  5. bu sağ sol meselesi nasıl oluştu acaba?

    cisimlerin 3 boyutlu olduğu dünyada en az cisimler kadar farklılık ve karmaşıklık ihtiva eden fikirler nasıl oldu da bir tarafı sağ bir tarafı sol olan bir doğruya, tek boyuta indirgendi?
  6. politik olmayı gereksiz görmese de her şartta illa da politik olmam gerekmiyor diye düşünen insanların gereksiz bulduğu sorundur.

    ya da siyaseti hiçbir yaraya merhem olamayacak kadar gereksiz ve yetersiz gören insanların, sırf kamplaşma adına yeni bir ikilik olarak gördüğü kavramlarla alakalı sorundur.

    ne demokrasi var ülkende ne de siyaset. küçüğünden büyüğüne kadar çıkar kavgasını belli sembollere mal ederek kendini kamufle eden değersiz insanlardan başka bir şey yok. oy kullanmak denilen şey en fazla 4 partinin iddaalı olduğu sistemde 4 tane genel başkanın seçtiği listeleri seçmek manasına gelen yerde ha sağcı olmuşsun ha solcu.

    ölümleri ya da yeni hayatları bile subjektif yapan tarafgirliğin olduğu yerde, ikisi de değilim.
  7. oğuzların kınık kolunun kayı boyundanım. şaka la şaka malatyalı'yım işte. o da şaka lan amedspor tabi ki edit:imla
  8. siz hangisini uygun görürsünüz?
    reax
  9. hiç karşılaşmadığım,karşılaştığımda ise şunu diyeceğim sualdir:"benim sol beynim baskın,ama sağ elimi kullanıyorum.sizce hangisiyim?"
  10. insanım. bu yeterli mi ?