1. bilimsel araştırmalara göre 8-9 saat. uyku önemlidir, küçümsemeyin arkadaşlar. sonuçta beyniniz ve vücudunuz yeni bir güne hazırlanıyor. kolay değil. uyku için harcanan zamana üzülmeyin, kendiniz, sağlığınız için bir nevi sigortadır o. ayrıca sen ne kadar az uyuyayım o kadar kârdır diye düşünsen bile, beyin bunu stoktan yediğinin farkında ve uyku borcu olarak not düşüyor. günü gelir bu borçları kapatır, kapatmaya çalışır. hergün altı saat uyurken hafta sonu 12-13 saat uyumanın nedeni budur. uyku ihtiyaçtır.
    hubot
  2. aşırı derecede aktif bir organ olan beynin kendi ürettiği atıklardan temizlenebilmesi için gerekli olandır. beyinde temizlenmesi gereken atık madde türü: amyloid-beta. Evet bu protein bilindiği üzere alzheimer hastalarının beyninde giderek artan bir şekilde birikiyor. herneyse, kalitesiz uyku ve uyku yetersizliğinin alzheimer hastalığına yol açtığı sanılmasada erken dönem alzheimer hastalarının uyku kalitesinin giderek bozulduğu kanıtlanmıştır.
    daha ayrıntılı bilgi için: jeff iliff - one more reason to get a good night's sleep
  3. yetişkin bir insan için 6.5 saatin altında, 8saatin üstünde olmamalıdır. ve uyku depolanacak veya borçlanılacak bir şey değildir. "bugün az uyursam yarın çok uyumak zorundayım." gibi bir durum söz konusu değildir.
    (bkz: ben demiyorum uzmanlar diyor :) )
  4. 'Uyku borcu' olayını sallamadığımı göstermek ve bilimsel olarak uykuyla ilgili yazılmış sağlam kaynakçalara sahip bir yazı okumak isteyenler için:
    uykunun evrimi
    hubot
  5. süresini bilmiyorum ama kahvaltı için uyandırıldığın uyku sağlıklıdır, alarmla uyandığın uyku sağlıksızdır gibi bi şey var bence
  6. yanlış bilmiyorsam newton uykusu geldiğinde eline gülle tarzı bir şey alır koltuğuna geçip uyurmuş, uykuya dalınca doğal olarak gülleyi elinden düşürüp uyanırmış ve çalışmaya kaldığı yerden devam edermiş. yani kendimizi en az şu kadar uyumalıyım diye şartlandırmak bana doğru gelmiyor.