• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
şahsiyet
alzheimer hastası bir adamın işlediği seri cinayetler konu ediliyor. dizinin yönetmenliğini onur saylak, senaristliğini hakan günday’ın üstleniyor. başrollerinde ise haluk bilginer, cansu dere, metin akdülger, şebnem bozoklu, necip memili, hüseyin avni danyal, müjde ar gibi isimler yer alıyor.


  1. bu adaletsiz düzende, adaleti yerine getirmeye kendini adamış ''agah'' efendi...
    harika bir sistem eleştirisi.
    demek ki isteyince iyi dizi ve film yapabileceksiniz.
    yapın da izleyek be...

    aşağıdaki haber, sanıklara tazminat bağlanmasına harar verilmesi haberidir.

    mardin'de 2002'de aralarında asker ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 25 kişinin 13 yaşındaki n.ç'ye tecavüz ettiği "utanç davasının" 3 sanığı devletten 9'ar bin lira tazminat alacak. anayasa mahkemesi, sanıkların başvurusu üzerine "makul sürede yargılanma haklarının" ihlal edildiğine karar verdi.


    https://www.cnnturk.com/turkiye/kamu-gorevlilerinin-13-yasindaki-cocuga-tecavuz-ettigi-utanc-davasi-saniklarina-tazminat
  2. yayınlanan ilk 3 bölümünü izledim. beklentim düşük değildi, "türkiye'de dizi çekemiyorlar yea" görüşünde de değilim. bu işi arka sokaklar'la, gurbet çiçekleri'yle falan karşılaştırırsak tabii ki iyi bir dizi. fakat tek başına değerlendireceksek olmamış bu. özgün hiç bir içerik yok, devşirme bir dizi sanki, en kaba anlatımıyla "amerikan dizisi gibi" ve "amerikan dizisi gibi" olmak bence hiç de iyi bir şey değil.

    benzemeye çabalamaktan vazgeçilse bence güzel işler çıkacak türkiye'den de -ki uzak geçmişte örneklerine de rastlamak mümkün- ama kolaylarına geliyor herhalde, hem daha az yorucu hem de daha çok tutuyor, talep görüyor sanki.

    açıkçası ben bir şeylerin alenen, adamakıllı kopya edilmesine de karşı değilim. ama yani adamın karakter yaratımına, diyalog akışına, casttaki başarısına, mekan yaratımına öykünmeyip de biraz onun konusundan, biraz bunun temasından araklamakla, biz bu işe çok para verdik amerikan dizisi gibi diyen kamera kullanımıyla da olmuyor. sonra 3. bölümden koy müziği aksın görüntüler hilesine başvurulmak zorunda kalınıyor bu dizide de olduğu gibi.

    daha yazacak, eleştirecek çok şey var. gerçek hayatta görmenin imkansız olduğu yan tiplemeler, temel mantık hataları, iş yerinde cinsiyetçilik nedir, mobbing nedir bilmezken dizinin bu konulara da el atışı... falan filan da aman neyse.