1. sadece arkadaşlarımdan dolayı sevdiğim ve memleketim olmasına karşın hiç özlemediğim kasvetli şehir
  2. bakırköy meydanından da küçük olan meydanı, çiftlik, dışında hiçbişeye sahip olmayan memleketim:)
    küçük olmasından dolayı kasvetli gerçekten, ve sıkıcı.
    atakum çok güzeldir, ama yazlık olarak kullanılırsa.
  3. türkiye'nin kuzey kesiminde, karadeniz kıyısı boyunca uzanan 55 plaka kodlu ildir. trabzon, ordu ve tokat ile birlikte karadeniz bölgesi'nin en büyük illeridirler.

    şehir merkezi, samsun'un ana etkinlik meydanı olan samsun cumhuriyet meydanı'ndadır. meydanın çevresinde iş hanları, bankalar, siyasî parti binaları, otobüs firmalarının şubeleri bulunmaktadır. bulvar yaşam ve alışveriş merkezi, samsun atatürk parkı, il özel idaresi, samsun valiliği, il vergi dairesi, samsun adliyesi, bölge mahkemesi, orta karadeniz kalkınma ajansı meydanın ilerisinde ve devam eden ana caddeler boyunca bulunabilecek önemli yerler ve kurumlardır. meydandan sahil kesimine doğru gidildiğinde ise samsun müzesi, kurtuluş bulvarı ve samsun yabancılar pazarı sıralanır.

    atakum, ilkadım ve canik, büyükşehir belediyesi ile birlikte samsun şehrini meydana getiren ana yönetim birimleridir. canik ilçesi şehrin doğu kesiminde, atakum ilçesi şehrin batı kıyısında yer alır. ilkadım ise büyükşehir belediyesini de bünyesinde barındıran şehrin en yoğun ve en geniş merkez kesimidir. sahil boyu uzanan şehrin ulaşımı da doğu-batı doğrultusunda yoğunlaşmıştır. şehrin havaalanı çarşamba ilçesindedir.

    ondokuz mayıs üniversitesi, atakum ilçesinin en batı kesiminde, üniversitenin ana bünyesinin kurulu olduğu kurupelit kampüs'tedir. üniversitenin bazı fakülte ve yüksek okulları havza, çarşamba gibi ilçelere kuruludur.

    samsun'un değişken bir havası vardır. yağmur yağabilir, akşamları soğuk olabilir; yolunuz düşerse önlem almanızı tavsiye ederim. atakum'da yaya, bisiklet ve kara yollarından meydana gelen uzun sahil yolu boyunca takılabileceğiniz mekânlar vardır. imkânlarınız dahilinde ondokuz mayıs üniversitesi konukevi'nde balkon manzaralı bir yemek - mümkünse gündüz vakti - önerebilirim. çiftlik caddesi'nde bulunan emek lokantası (nam-ı diğer ramazan abi) ucuz ve hayli leziz yemekleri olan bir esnaf lokantasıdır, tavsiyemdir.

    doğada vakit geçirmekten haz alıyorsanız bafra ilçesinde bulunan kızılırmak deltası kuş cenneti güzel bir ekolojik gezi alanıdır. çarşamba'da güzel yapılar vardır. insanına önyargılı bakılır, ama şehir kendine özgü bir estetiğe sahiptir.