1. texas'ın en temiz şehridir. houston ve dallas'a göre daha sakin, austin ve el paso'ya göre daha gergindir. madenlerden biraz içerde, yeşillerle sarıların arasındadır. populasyon açısından abd'nin en büyük 7. şehridir.

    texas'ın popülasyon açısından houston'dan sonraki en büyük şehridir. şehir eyaletin en güneyinde yer alıyor olsa dahi eyaletin en çok turisti yine san antonio'ya gelir. los alamos kalesi, nehir yolu, texas bowl, ispanyol misyonları vardır. 2 adet ulusal park, 5 adet kışla yer alır. nba'de şampiyonluk yaşamış san antonio spurs'ün stadyumu bexar bölgesindeki at&t center salonudur. spurs şehrin nba temsilcisidir.

    at&t center, dallas'ta yer alan at&t stadyumu ile karıştırılmaktadır. oysa ikisi de farklı amaçlar için tasarlanmış ve alakasız spor kompleksleridir.
    ilgaz
  2. niosa yani night in old san antonio festivalinde eglenceli vakit gecirdigim teksas sehri. bir konferans dolayisiyla gelmistim ve bu festival ile karsilastim. ingilizceden cok ispanyolcanin konusuldugu otantik bir sehir burasi. river walk kabaca dere kenarindaki restorantlar mukemmeldi. bu gece (28 nisan) bitecek festivalin gecit toreni alamo kalesinin onunden yapilacak. firsat bulup katilabilirsem gozlemlerimi paylasirim.