1. tüketiciyi farklı satıcılarla buluşturan online alışveriş mağazası.

    bir zamanlar ürün alıp satmaktan ziyade, düşük komisyonları nedeniyle nakit avans çeker gibi kullanılırdı burası. arkadaşınız bir ürün koyar listeye, siz onu k. kartı ile vadeli alırsınız. o da size boş kutu gönderir. para ona %5 kesinti ile yatar ve parayı size verir. böylece nakit ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

    bunun dışında her hafta benzersiz teklif kampanyası ile iphone veriyorlardı. ben üniversite zamanında çok kullanmıştım burayı. şimdilerde battıkları ve bu yüzden alışverişlerde çeşitli sorunlar çıkardıkları söyleniyor. ne kadar doğru bilemeyeceğim araştırmadım pek.
  2. üniversitedeyken düşük kargo maliyeti sebebiyle kullandığım oluşum. arkadaşınıza atıyorum buzdolabı göndereceksiniz fakat kargo ücretinin bacak gibi olması sizi ürkütüyor, 3 liraya özel satışa koyuyorsunuz, arkadaşınız 3 liraya alıyor dolabınızı ve kargo ücreti oldukça indirimli şekilde ürün teslim ediliyor.

    velhasıl, hiçkimsenin asıl amacı doğrultusunda kullanmadığını öğrenmiş olduğum alış veriş sitesi. ^:swh^
  3. gold bilgisayarın yan kuruluşu. gold'un iflas erteleme kararı ile bir süre daha yaşayacaktır. ancak bu tarz korumaya giripte toparlayabilen firma sayısı çok az. buradan alış-satış yapmanızı tavsiye etmem. googleda biraz araştırırsanız çok sayıda şikayete denk gelebilirsiniz.
  4. içeride alacağı kalan satıcıların alacaklarını vermeye başlamış.