1. sanatın sanat için olması toplum için daha faydalıdır. nice insanlar "toplum için sanat" yaptığını zannederek beyin yıkama ve fikir empoze etme amaçlı eserler meydana getirdi.

    sanatçı sanatını kendisi ve sanat için yapmalı, toplum zaten kendisine o eserden pay çıkartarak kendisini geliştirecektir.
  2. sanat ne için bilmem ama toplumu yansıtan güzel bir örnektir. ülkemizde maalesef ki böyledir. '' ... ''
  3. sanat bana göre özü itibariyle kişinin kendi olmasıdır. kendi olan kişi daha üretken, daha mutlu olur ve kendini gerceklestirmesi de bir adim daha kolaylaşmış olur.
    kişinin kendi olmasıyla ortaya koyduğu tamamen özgün, spesifik eser hic kimse anlamasa, varlığından hic kimsenin haberi olmasa bile değerlidir. var edicisi için de mutluluk kaynağıdır.
    ama bazen de insan bilinmek ister, bilinmek anlaşılmak. bu noktada da topluma hitap eder.
    sanat için olan sanat zaman ötesi, toplum için olan sanat o zamana yöneliktir.
    hasılı sanat bazen toplum içindir, toplumdan gördüğü değer ya da topluma sağladığı faydaya gore değer kazanır. bazen de hiç kimse bilmese bile değerlidir, herkes saçma bulsa bile değerlidir.
  4. sanat benim icindir
  5. tartışılması bile abestir. toplumun geneli barzodur ve sanat toplumu yukarıya çekmek ileriye götürmek için var olduğuna göre toplumun isteklerini baz alarak bir sanat geliştirilemez var edilemez.
    papa