1. son sigara zamlarıyla düşündüğüm alternatif yol. geçen arkadaşlarla konuşurken hesap yaptık, suan rakamları net hatırlamıyorum ama gerçek mânâ da ekonomik anlam da rahat ettireceğinin farkına vardık. gel gelelim kazın ayağı öyle olmuyor. bunun bazı sebepleri var;
    - yıllardır aynı kalitede ki, aynı tada sahip sigarayı içiyorsanız sarma sigaraya geçiş yapmak boğazlar da tahribata yol açıyormuş,en kaliteli tütünde de bu böyle oluyormuş,
    - rahatlık. rahatlıktan kastım şu, sigara içenler beni gayet net bir şekilde anlar. tekelden alınmış, hazır paketlenmiş sigara uğraştırmaz insanı, paketi aç sigaranı yak. ama sarma sigara öyle mi? tütünü elinle kıy, sigara kağıdına koy, pür dikkat onu sar, kağıdı iyice yapıştırmak için uğraş. bakın yapılamayacak şeyler demiyorum, ama yıllarca hazır olan seyi tüketenler için çok ama çok zor şeyler bunlar. en azından benim ve arkadaş grubum için.
    sekiz
  2. adıyaman belediyesi bıyık altından gülümsüyor
  3. en fazla 3-4 gunde alışılacak sigaradır, iyi tütün ve iyi kağıtla bir daha fabrikadan çıkmış bir sigarayı içmekte zorlanırsınız.

    tütün ıslak satılır fakat ıslak bırakılmamalıdır, açılarak kurutulur, hafif nemli bırakılır. toz olacak kadar kurutulmaz.

    filtreyle içilmelidir. yapışkansız klasik şam kağıdı kullanılmalıdır.
    (şuanda lübnan'dan geliyor). kalitesizleri var, kağıt önemli, zaten asıl zararı kağıttan görüyorsunuz, solüsyonlar kağıtta.

    bilumum yabancı tütünü test etmiş biri olarak adıyamanı, belki de alıştığımdan tek geçerim, diyarbakır ve bitlis tütünleri pek iyi değil.

    sarma işlemi için kurslarımız açılmıştır
  4. 10 liralık alıyorsun 1-2 hafta gidiyor. çok hesaplı.
    (kamu spotu: sigara öldürür. soyunu kurutur. çükün kalkmaz. ciğerlerin de kömür olur. kanser olursun)
    yok