1. bu otobüslerin çıkardığı gürültü insanların vereceği oyu cidden etkiliyor mu merak ediyorum. başkalarını bilmem de ben bu otobüslerden çok rahatsız oluyorum. bugün bir ales denemesi çözeyim dedim, çözdüğüm denemeler içersinde ilk defa bu kadar düşük net yaptım. sınavda da o sesleri duyarsak diye korkuyorum. inşallah önlemi alınmıştır.
  2. kafa şişirmek dışında bir işe yaramayan propaganda aracı. bir bu, bir de overlok makinesi ayağınıza geldi diye dolaşıp duran minibüsler. insanları rahatsız ederek hizmet vaat etmek hangi zihnin ürünüdür anlayabilmiş değilim.
  3. benim oyunu etkiliyor doğrusu. bir önceki seçimlerde belediye başkan adaylarının birinden nefret etmiştim artık. oy falan da vermedim tabii ki.
    hepsi yapıyor gerçi bunu, adamlar senin evde rahat rahat oturmana saygı duymuyor baya baya. en azından bir desibel sınırı falan olsa, yada eğer varsa -ki sanıyorum var- ona uyma nezaketini gösterseler.
  4. yeni kamu spotunda 60 db'nin üstü gürültüdür deniyor. şimdi biz bunları şikayet etmek istesek kime edeceğiz?
  5. keşke o otobüsü bangır bangır bağırtıp şehrin asfaltlarını eskiteceklerine kapı kapı dolaşıp halkın derdini dinleseler.
  6. kulaklarımı çınlatan araç. bazılarında o kadar çok hoparlör bulunmakta ki yolda yürürken yanımdan geçtiği an kulaklarımı kapatmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum.
  7. ne kadar kalitesiz bir ülkede yaşadığımızın en canlı kanıtıdırlar. hangi medeni toplumda böyle bir uygulama var acaba?
  8. akparti nin bazı bölgelerde ptt otobüsünü seçim otobüsüne çevirdiği doğrudur...
  9. şu parti amblemleri ya da kocaman aday resimleriyle giydirilmiş, saçma beste, güftelerin, tepesine konan hoparlörlerden bet bir ses ile bangır bangır sokakları dolaşarak insanlara zorla dinletildiği otobüsler dimi?

    eskiden şahinler çok yaygındı. doğan görünümlü bir de. bol bol serdar ortaç, doğuş vs. dinletirdi yağız delikanlılar mahallelilere. ona benziyor biraz ama onlar daha masumdu gibi.

    şimdi bu delikanlılar kız tavlamak ^:aman ha seksist bir durum yok^ için yaparlardı bunu. diğerleri ise seçmen. hangisinin başarı olasılığı daha yüksek bilemedim.

    bir de şahinciler benzin parasını kendileri veriyor, ya da çelik jant, cam filmi, kafası sallanan köpek biblosunun parasını falan anasından babasından alıyordur. otobüslerin yakıt, vekil adayı dev abi fotoğraflarının parası ise bizden çıkıyor sanki. ^:vergisini ödeyen vatandaş isyanı^

    benim oyum şahine.
    one
  10. önceden güç göstergesiydi, şimdi bilinçaltına oynamakta olan propaganda aracı. algılanmasa bile işitilen görülen bilgiler tanınmışlık bıraksa yeter. gürültüymüş, kirlilikmiş önemli mi değil. siyasette ilk amaç iktidar olmak ikincisi süreklilik sağlamak sağlamaktır diğer bütün yapılanlar ilk iki amaca yöneliktir.