1. kürtlerin ölümüne sevinen türklerden farkı olmayan kişilerdir. mazlum, zalimin hislerini yaşamaya başladığında o savaşın geri dönüşü yoktur. burada mazlum bütün yoksul emekçi ezilen ve ölen yani savaşın etkilediği bütün anadolu halklarıdır. ama yurdumuz hala bir ortadoğu değildir, savaşın kürt siyasi tarafında da, kamu adına silah kullananları başa getiren anadolu halklarında da hala sağduyusunu yitirmeyenlerin olduğunu biliyoruz. bu savaşın kimin çıkarı adına tekrar başlatıldığını ve ona bu imkanı altın tepside sunan duşmanlarını da biliyoruz. savaşın haklılığı olamaz ancak nefsi mudafaası olur. dışardan baktığınızda da nefsi mudafaa durumunda savaşı 40yıldır yaşayan bu insanlardır. aklı selim kısasa kısası değil rehabilitasyonu yol olarak seçer. kürtler bu ülkede kendilerine karşı kamu adına suç işleyen kimsenin kamu tarafından cezalandırıldığını görmedi. biz dahi kürtler kamu adına bodrumlarda yakılıp, tankla ezilip, akreplerin arkasında suruklenip, tecavüze uğradığında savaşı umursamamaya devam ettik, ta ki dibimizde bomba patlayana kadar... bir çoğumuzun aklına masumların şimdi gelmesi hepimizin ayıbıdır. siyasete alan açılmayıp iyiliğin örgütlenemediği yerde hepimizi güçlüler masum öldürmeye inandırabilir.

    bu twitleri okutup insanları bilemek doğru değildir o bileyli insanlar bir gün bileyciyi de keser. kürtler bu savaştan en çok çekmiş en çok bıkmış insanlar. diyarbakırdan yüksekova'ya "barış"tan başka kelime bulamazsınız. ancak savaşla büyüyen neslin psikolojik travma yaşaması normaldir. ahmet türk'ün "biz barış yapacağınız son nesiliz" demesinin arkasında da bu vardı. savaş travmatik toplumlar yaratır, kürtler olmadığında ülkenin daha güzel olacağına mı inanıyorsunuz? tam bir budalalıktır bu, savaş nedir bilmemektir. siviller ya da askerler ya da gerilla öldüğünde "durun yapmayın" demediğimizde o silah bize de dönecek. çünkü kamu biziz, butun bu silahlı oluşumlar meşruiyetini bizden alıyor. durun dediğimizde duracaklardır, ama dedirtmiyorlar, dedirtmeyenler bizim savaş istemeyen insanlar olarak yanyana gelmemizi dahi istemiyorlar. bunu bilerek kardeşliği örgütlememiz gerekir kini değil. edit imla
  2. açıkcası bu platformda bu tür başlıkların varlığından rahatsızlık duyuyorum ve fazla dahil olmamaya çalışıyorum ama söyleyecek bir iki şeyim var.

    öncelikle başlık artık görmekten gına gelen, günlük hayatımızda o kadar karşımıza çıkan ve artık bilinçaltımıza işlemiş basit bir hedef gösterme küçük bir algı operasyonundan ibaret ki başlığı açan youser'ın amacının bu olmadığını sadece yıllardır buna o kadar çok maruz kalıyoruz ki artık normal konuşma ve yazı dilimizin bir parçası haline geldiğinden farkında olmadan yapıldığını düşünüyorum. doğrusu "şehit haberlerine sevinen teröristler" ya da "şehit haberlerine sevinen terörist yandaşları" olacak ki bu doğal bir şey olduğundan bu başlıkla karşılaşmayacaktık. başlığı bu şekilde açmak suphi altındöken ve ensar vakfındaki malum kişileri kapsayan bir içeriğe "tecavüzcü türkler" diye başlık atmak gibi bir şey. ^:adı geçen kişilerin kökenlerini bilmiyorum umrumda da değil^

    söyleyeceklerime gelirsek eğer kanaatimce var olmaması gereken insan portresidir diyebilirim ve kesinlikle "terörist" ölümlerine seven türk ile bir tutulmaması gereken kişi yahut kişilerdir. çünkü siyaseti, ideolojileri, izmleri, devleti, ırkı, dini, bütün yapay değişkenleri dışarıda bıraktığımızda elimizde kalanlar şehit olan askerin orada olması hayatını doğduğu topraklarda, toplumun bir parçası olarak sürdürebilmesi için bir zorunluluk. buna karşılık teslim olup aynı şartlar altında kaldığını iddia eden bir terörist olduğunu bana kanıtlarla sunarsanız edit olarak bu yazının sonuna ekleyeceğim.

    konuyla ilgili çok daha uzun şeyler yazabilirim de bu başlığa daha fazla katkı sağlamak istemiyorum sözlük.
    bozuk
  3. "mazlum, zalimin hislerini yaşamaya başladığında o savaşın geri dönüşü yoktur."
    burada bahsi geçen mazlum kimdir? Eline silah alıp o çok sevdiği ülkesinin(!) askerine silah sıkan teröristlerden mi bahsediyoruz burada? Siviller katlediliyor temalı duygu sömürülerinin hepsinin altında aslında terör örgütü üyelerinin olduğu ortaya çıkmadı mı? Kendi mahallesindeki hastayı almaya gelen ambulansa ateş ederek onları öldüren terörist mi mazlum oluyor?

    " burada mazlum bütün yoksul emekçi ezilen ve ölen yani savaşın etkilediği bütün anadolu halklarıdır."
    kaçak elektrikle seralarını ısıtan, vergi kaçakçılığı yapan, sınırdan kaçak sigara,mühimmat sokan, devletten en fazla sosyal yardım alan yerlerden bahsettiğinin farkında mısın?

    " diyarbakırdan yüksekova'ya "barış"tan başka kelime bulamazsınız."
    Bu söze gerçekten inanıyor musunuz? Madem bu insanlar barış istiyor. Neden terör örgütünü destekliyor ? Neden evlerini terör örgütüne açıyor. Neden sahte ihbarlar verip pusu kurduruyorlar. Neden "PKK halktır" sloganıyla asker dövüyorlar. "biz barış yapacağınız son nesiliz" aleni bir tehdit değil mi? Arkamızdan gelenleri biledik, ya istediklerimizi verin ya da savaşa hazır olun demek değil mi bu mu "Barış" istemek? Yeri geldiğinde doğum yapacak kadını askeri konvoy ile hastaneye götüren askerleri öldürmek mi barış istemek?
    sonra da bu askerler öldüğünde sevinmek midir barış istemek.

    Vatanını seven Kürt kardeşlerimi bunun dışına alarak söylüyorum.
    Adana gibi Kürt nüfusunun yoğun olduğu bir yerde yaşıyorum. Arabam ile ışıklarda durduğumda zorla para isteyen, vermeyince arabama zarar veren insanlar gidince evet mutlu olacağım.
    Kız arkadaşımla dolaşırken "ejderha desenli mor gömlek" ile gezip laf atan, karşılık verince canıma kast eden insanlar buradan gittiğinde mutlu olacağım.
    Kaçak kullandıkları elektrik faturalarının her ay benim faturama yansıması durduğunda çok mutlu olacağım.

    ayrıca(bkz: bizi 7.2 yıkmadı t.c'nin ne haddine)
    PKK'dan Yeni doğan ünitesine bomba
    elbis
  4. bir kısım twitter kullanıcısının( kaldı ki kendilerinin troll veya fake hesap olmadıklarına dair kesin bilgi de yoktur) olaylar karşısında anlık paylaşım yaptığı tweetlerdir. bu arada,
    ''....sevinen kürtler'' diye başlık açıp bölücülüğün allahını yapan yazarın faşist olmadığını iddia ettiği ama lafa gelince ''pkk sempatizanları ile kürt kardeşlerimiz ayrı tağaaam mıa'' diye böğürmesi ayrıca ironiktir.