1. kullanmak için içine nasıl girileceğini merak ettiren otomobildir. tasarımcı arkadaş görselliği ön planda tutacağım diye (*:swh) kapı koymayı unutmuş.
  2. ülkemizi layigiyla temsil edeceği konusunda şüpheye yer birakmayan otomobildir.
    t
  3. yapmasalar daha iyiydi. ülke en azından rezil olmazdı elaleme.
    madem uluslararası bir organizasyonda ülkeyi temsil edeceksiniz, adam gibi bir tasarım yapın, hiç mi araba görmediniz hayatınızda? koca memlekette araba tasarımı yapacak kimse bulamadınız mı? hadi bulamadınız, yurt dışından bir tasarımcıya yaptıraydınız. bu nasıl vizyonsuzluk? adamların araba diye yaptıklarına bak!
  4. bir başlangıçtır. hayırlı olması dileklerimle. bazı hataları düzeltmek isterim;

    1- bu otomobil ülkemizi (neyse ki) tek başına temsil etmeyecek. odtü, itü ve koç üniversitelerinin takımlarının yanında bulunacak.

    2- bu tip otomobiller, bir şeyi denemek üzere yapılırlar (ör.motor teknolojisinde bir yenilik). dolayısıyla ilgi odağı test edilmek istenen yeniliktir. bazen sadece yürür bir otomobil yapma yeteneği de test edilebilir. dolayısıyla kapısı olmaması, cam yerine plastik kaplı olmasına falan takılmayın. önemli olan bu takımın ve ülkemizin bu otomobilden ne öğreneceği.

    3- bu araçlar zaten seri üretime uygunluk iddiası ile yapılmıyor, olayı en az yakıt ile en uzun mesafeyi katedebilme yeteneği. dolayısıyla yolda gördüğünüz araçlarla karşılaştırmadan kıyaslamanızı öneririm.

    4- bu kadar basit görünen bir aracı dahi yapmak öyle göründüğü gibi kolay işler değil. emeği geçen herkesin ellerine sağlık. umarım yarışmadan bekledikleri gibi bir sonuçla dönerler. bazı yarışlara derece için değil, sadece tamamlayabilmek için katılırsınız. herkes için başarı beklentisi farklı olabilir.

    5- konya sanayisi bundan çok daha iyisini çıkarabilecek durumda değil mi? konyalı sanayicilerimizden, işadamlarımızdan projeye destek gelmesi ve geliştirilmesi önemli. bugün konya kendi tramvayını yapabiliyorsa, bu noktadan ileri giderek önemli işler yapabilir.

    6- sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz, kurun youreads solar team, yapın bi güneş enerjili araba :)

    son: önemli olan hangi noktadan başladığınız değil, ne kadar ilerlediğiniz.
  5. arabaya tek giris yolunun altindan olmasi sebebiyle, alttan yuvarlanip binerken motor, yag, amortisor kontrolu saglayan ustun tasarimli arac.
  6. fotoğrafa bakmadan önce yorumları okudum, "yav siz de abartmayın ne kadar kötü olabilir ki, ne güzel işte ar-ge yapıyorlar ülke gelişiyor" diye sert bir yorum girecektim.

    sonra fotoğrafa baktım.

    gözlerimden ateşler çıktı o an. tarih çok şeye tanıklık etti de, bu nedir arkadaş ya? hayır, tamam böyle tasarım harikası olmayabilir yaptığınız araba illa da; böyle çirkin bir tasarım da olamaz yahu! 1990 yılında yapılan video oyunları gibi resmen. ilk bakışta "half-life mı lan bu?" diye düşündürttü. o derece. cidden dikkatlice bakın o çizgiler, paint ile kenara eklenmiş üniversite logosu, zemin. resmen half life bölüm editöründe tasarlamışlar arabayı!

    ...ne desem bilemedim...
  7. karton araba. koskoca üniversitenin üretiği arabaya bak. insan utanır , bunu yaparken.
  8. içeri girdiğimde matlab kurmaya çalışıyordu.