1. tiyatro ve sinema oyuncusu, şu sıralar kim milyoner olmak ister yarışmasında sunuculuk da yapıyor.

    oyunculuğu fazla kaçırdığından mıdır nedir gerçek hayatı, acıları sanırım idrak edemiyor. şöyle bir performans sergilemiş: https://www.youtube.com/watch?v=BoAV_mho5Gw
    yahu sen kendinde bu soruyu soracak cesareti nereden buluyorsun be adam? sebebi neydi, reyting mi? yoksa sadece patavatsızlık mı?

    daha önce de kenan ışık bir kadın yarışmacıya böyle bir şey yapmıştı. kadın hamileydi yanlış hatırlamıyorsam. kenan ışık ısrarla kadının evlilik durumunu sordu. videoyu da buldum: https://www.youtube.com/watch?v=aKwo1jMPGrA

    kadın soruyu geçiştirmeye çalışsa da "konan" ısrarla üstüne gitti.

    Bahsi geçen öğretmenin yaşadığına çok az kişi empati yapabilir herhalde. annesini babasını kaybetmiş olanlara ailesi hakkında soru gelince boğazı düğümlenir. o ölümleri tekrar yaşarlar. okul hayatım boyunca yaşadım bunu. yeni gelen her öğretmen "hadi tanışalım!" deyip adın ne nerelisin, annen baban ne iş yapıyor diye sorardı. hala anlamıyorum, kime, ne yararı vardı bu soruların? annemin babamın işinden sana ne be beyinsiz herif? zar zor "babam öldü." diyorsun, "nasıl öldü?" diye soruyor bu sefer amk salağı. sanki dram filmi izliyor orospu çocuğu da kaçırdığı sahneleri yanındakine soruyor.

    ben de okulu bitirip eğitimci oldum ama ne bugüne kadar bir öğrencime ailesini sordum ne de bugünden sonra sorarım. bir kere bana ne ailesinden? sonra neden bir insana tüm sınıfın önünde "annem/babam öldü" dedirteyim?

    selçuk yöntem reyting için yapmamışsa bile ki niyetinin iyi olduğunu düşünmüyorum, çok büyük patavatsızlık ve saygısızlık etmiş. ben kenan ışığı da, selçuk yöntem'i de aklı başında, böyle eski istanbul beyefendileri gibi zannediyordum. memleketteki herkes, her şey gibi onlar da kafayı yemiş. öğretmene de Allah sabır versin diyorum.