1. bence "seni seviyorum" ile "seni çok seviyorum" arasındaki fark "çok" vurgusundaki sert harflerin söyleniş şekli karşı tarafa yazılı bir belge verirken sayfanın sonuna vurulan mühür gibi.
  2. bence seni seviyorum, seni çok seviyorum'a göre daha 'özel'.

    seni seviyorum'u sevgiliye kullanırsınız, devamının gelmesini istediğinize, devamı olamayabilecek olana... cevap beklentisi vardır. karşılık ister.

    size sevdiğinizi sorsam çok yüksek ihtimal eşinizi, nişanlınızı, sevgilinizi, platoniğinizi anlatırsınız. oysa çok sevdiklerinizi sorsam ^:çok çok olduğu için sevdiklerinizi^ anneniz, kardeşiniz, babanız, arkadaşınız olur anlatacaklarınız. ^:'çok sevilen çoktur' gibi bir çağrışımı vardır çok sevmenin. ^

    oysa seni çok seviyorum; anneye, babaya, evlada, kardeşe, kuzene, yakın arkadaşa, evcil hayvana hatta bir tık abartıp hayranı olduğunuz sanatçıya dersiniz. ^:sevgiyi abartın, nefreti azaltın^ cevap beklentisi yoktur. seni çok seviyorum koşulsuz sevgiyi anımsatır. mesela bir çocuğun serçeye olan sevgisi... serçe uçsa da çok sever o çocuk serçeyi. uçup gitmesini, gidebilmesini bile sever. elleri boş kaldı diye üzülmez, uçtu diye sevinir.

    oysa bir aşık... aldatılır ve o sevdiğinden nefret eder. sadece aldatıldığı için.
  3. "seni seviyorum" bazen düşünmeden, inanmadan, gerçekten hissetmeden de söylenebilir. bir anlık heyecanla, şevkle söylenebilir. tam olarak gerçeği yansıtmıyor olabilir. söyleyen hemen arkasından pişman olabilir, söylenen kişinin içine kuşku düşebilir. yani "seni seviyorum" bazen gerçekten "seni seviyorum" değildir.

    ama "seni çok seviyorum" emindir sevdiğinden, olduğu gibidir, içtendir. kime "seni çok seviyorum" dediysem çok sevmişimdir ve kolay kolay da bitmez o sevgi.

    "seni çok seviyorum"larla dolu bir hayat şanslı bir hayattır ve umut barındırır. hem söyleyeni mutlu eder, hem söyleneni. bu cümleyi duyduğunuzda sıkı sıkıya sarılın söyleyene, hiç bırakmayın.
  4. seni seviyorum cümlesinden fazla olarak bir adet miktar zarfı içeren cümle. bir miktar zarfına yüklenen anlamları görseydi frankl insanın anlam arayışı diye bir kitap yazmazdı herhalde.
  5. kıyas içerir.
    seni seviyorum cümlesi düz bir cümledir. miktar belirtmez. hem sevginin miktarı mı olur allasen. ya seviyorsundur ya da sevmiyor.
    sıralama olursa:
    seni az seviyorum.
    seni azdan biraz fazla seviyorum.
    seni orta seviyorum.
    seni ortadan fazla çoktan az seviyorum.
    seni çok seviyorum.
    seni çok çok seviyorum.
    seni çooooook ama çooooook seviyorum.
    ...
    seni +sonsuz seviyorum.

    formula sıralama tur sonuçları gibi oldu.
    sevgide kıyası hadi hadi biraz da olsa negatif çağrışım da yapsa anlarım. ya aşk? peki aşk kıyas kabul eder mi?
  6. bir de bunu söyleyip karşı taraftan cevap alamamak var ki en çok o koyuyor adama.