1. burun kemiğindeki egrilige tıpçada verilen isim.

    kendimi bildim bileli derin uyuyamam, uykuyla uyanıklık arasında olur uykularim. sabah kalktığımda da kendimi dinlenmiş hissettigimi bilmem, ustumden kamyon geçmiş gibi olurum. meger nefes alamadigim için vücut derin uyku moduna gecemiyormus. derin uykuya gecemedigim için de kronik yorgunluk ve metabolizma yavaşlığı cekiyormusum.

    sonra hafif bir rüzgarda bile kulak ağrısı çekerdim bu yüzden sıcak havalarda bile bereyle gezmek zorunda kalıyordum.

    yukarıdaki sıkıntılara ilaveten gece horlama, ağızdan nefes alma, boğaz ağrısı vs cekiyorsaniz mutlaka bir kbb uzmanına gidin.

    bende tüm bunlar vardı, epeydir vardı ama sebebinin bu olduğunu bilemedim. en son birkaç doktora gittim hepsi ameliyat deyince pazartesi günü arastirma hastanesinde 500 lira fark ödeyerek profesore ameliyat oldum. gerci ameliyata hakikaten prof geldi mi bilmiyorum, malum beni uyuttular gözümü açtığımda da odadaydim. ama nasıl bir uykuysa ölü gibiydim ne rüya var ne ses ne dusunce. normalde tüm uykularimda zihnim açık olurdu. narkoz ilginç bir şeymiş. ama hep anlatılan narkoz sarhoşluğunu yasamadim. uyandıktan 10 dk sonra ziyarete gelen oldu. gayet akıcı konuştum onlarla, hatta bi ara "ay yavrum, nasıl köprüden rahat geldiniz mi?" bile dedim. tabii anlamadıkları için bir de açıklamak zorunda kaldım. :d

    ameliyatın ertesi günü taburcu ettiler. doktoru yine gormedim ama sağ olsun 10 günlük raporu komidinin üstüne bırakıp gitmiş.:) su an burnumda silikon tamponlar var, pazartesi çağırdılar çıkartmak için ama burnum pihtilasmis kan dolu olduğundan nefes alamiyorum. gece bogaz ağrısından defalarca uyandım. en son alternatif tıbba siginip bir kaşık bal yedim de rahatladım.

    su an pek ağrı sızı yok, sadece hafif kan sızıntıları geliyor arada. bir de tamponlar yüzünden burun patlıcan dolması gibi duruyor. bakalım inş. rahat uyuyabildigim geceleri görürüm.

    bir de kime ameliyattan bahsetsem "estetik de yaptıracak misin?" diye sordu. burnum nasıl cirkinse artık... bir ara mahalle baskısına dayanamayip yaptırmayı dusundum ben de ama sevgilim olacak yüce insan "senin burnun çok karakteristik!" diye vazgeçirdi. karakteristik'i iyi manada kullandığını düşünüyorum inşallah.

    not: söylemeyi unuttum, kemikteki eğriliği kırarak falan duzeltiyorlar. lokal aneztesiyle ameliyat olanların söylediğine göre çekiç sesleri beyinde yankilaniyormus.

    ek:. bugün 4. gün. hapsururken tamponlar kaydı, burnumdan dışarı firar ettiler biraz. hastaneye gittim tamponları çıkarttılar. benim doktor yoktu başka bir doktor çıkardı ama bazı dikisleri unutmuş herif. :) herhalde o yuzden çok acidi tamponu alirken. adama da kizamiyorum burun katilasmis kan ve sumukle doluydu belki de gormedi. neyse su an gayet güzel nefes alıyorum agrim sızım yok. aklınizda bulunsun ameliyattan sonra boğazınızi yumuşatmak için pastil ilaç vs alın. benim boğazim çok tahriş oldu agzimdan nefes aldığım için. burundaki yaralar için de sprey kullanmam gerekiyor bir sure.