1. silent hill serisi (özellikle ilk 3 oyun) korku oyunları için bir mihenk taşıdır. o zamana kadar eşi benzeri görülmemiş muazzam bir olay örgüsü, farklı farklı sonlar, özdeşleştiğiniz karakterler, kaçacak delik aradığınız garip şekilli yaratıklar, piramit kafalar, ilginç tarikatlar ve elbette komplo teorilerine konu olan silent hill kasabası.

    ...

    bilgisayar oyunlarıyla arası iyi olmayanlar için şu ana kadar yazdıklarım bir anlam ifade etmiyor olabilir. ancak silent hill bir korku oyunundan çok daha fazlasıdır. oyun tarihinde ''soundtrack'' dendiğinde akla gelen ilk seri ''silent hill'' serisidir. akira yamaoka silent hill için öyle müzikler tasarlamıştır ki bu müzikler yer yer oyunun dahi önüne geçmiştir.

    theme of laura
    promise
    efsanevi giriş

    (akira yamaoka bu müziklerle halen birçok ülkede silent hill temalı konserler veriyor)

    ...

    20 sene içinde oyun dünyasında çok şey değişti. bütçeler, oynanabilirlik, grafikler vs. inanılmaz seviyelere çıktı. ancak senaryo konusunda aynı şeyi söylemek güç. oyun satışlarında esas belirleyici artık ''oyunun hikayesi'' değil ne yazık ki. kimi yapımcılar dlc çıkarmak uğruna hikayeyi sündürüyor, kimileriyse online oynanışı ön plana çıkardığı için hikayeyi fazla umursamıyor. benim de aralarında bulunduğum eski kafalı oyunseverler de silent hill gibi oyunları yad ediyor haliyle.