1. simit; bir arnavut yiyeceğidir, işkodra'da ortaya çıktığı söylenir. bir dönem istanbul'unun tüm simitçileri arnavut imiş. işkodra'da "allah seni istanbul'a simitçi yapsın" diye hayır duaları edilirmiş.

    ayrıca, memur kebabıdır; memur martıların da kebabıdır.
  2. tıkır tıkır kalori hesabı yapan insanlar için hiç masum değildir.
    diyet değişimlerinde çeyrek simit 1 ince dilim ekmek ve yanında 1 tatlı kaşığı yağ demektir.

    ama canım kalorisi yüksek diye yenmez mi? afiyetle yenir.

    binersin bir eminönü vapuruna alırsın simidinin yanına çayını. keyifle öğün yaparsın. hem o gün romantik havandaysan belki fazla kaloriyi martılarla da paylaşırsın...

    olamaz mı? olabilir...
  3. en güzeli izmit'te yapılır. hatta pişkin simit fırını ve fethiye simit fırını yapar en güzellerini.
  4. tadından önce kokusu derim.
  5. simitten nasıl milyonlar kazanılır? çok basit hemen anlatayım.

    öncelikle birkaç şeye ihtiyacımız var. bunlardan en önemlisi para. "yahu param olsa senin bu yazını mı okurdum?" demeyin. para olmadan para kazanılmaz. hem zaten çok fazla paraya ihtiyacımız yok. alt tarafı 200-300 bin tlcik.

    para kısmı tamamsa bize küçük bir dükkan lazım^:paranın miktarına göre büyükte olabilir^. insanların yoğun olduğu yerde olması gerekiyor. ne kadar insan o kadar milyoncuk.

    paramız var, dükkan hazır sayılır bize gerekli şey tabela. hatta paradan da önemli tek şey tabela. ama öyle sıradan bir tabela değil çok özel birşey bu. çünkü bizi halka tanıtacak bizi prestijli gibi gösterecek. tabelaya yazılması gereken şey simit ........ noktalı yere istediğiniz herhangi bir kelimeyi yazabilirsiniz. simit durağı, simit kalesi, simit meydanı, simit güzelmiş, simit severiz. yani 2 kelimeden oluşan ve başında simit olan herhangi birşey olabilir.

    aslında kabaca herşey bukadar. masa ve sandalyeleri ne kadar koyu renk yaparsanız fiyat listesini okadar yükseklere çekebilirsiniz. çaya 2,5 tl normal simite 3 tl diyebilirsiniz.

    çalışanlara asgari ücretten fazla vermeyin. çok çalıştırın, mesai ücreti vermeyin. işten şikayet olursa işten çıkartmakla tehdit edin yeter.

    yaklaşık 1 yıl sonra milyonersiniz. banada üjbej bişey atarsınız.
  6. bazen geçiştirmelik bi kahvaltıda , bazen bi öğrencinin beslenme çantasında , bazense bi vapurun güvertesinden martılara doğru uçarken görürüz bu lezzet abidelerini...

    ancak bu tatlı şeylerinde bazı sorunları vardır ; son yıllarda bir hayli artan simit merkezli pastanelerle içeriği hatta şekli bile değişti , sırf dışında susam var diye dikdörtgen hamur işlerine simit diyorlar efendim.
    tamam onlarında kendince bi lezzeti var hakkını yiyemem ama simit dediğin çember şeklinde olur.
    bi de son zamanlarda yunanlar bunu da çalmaya çalışıyorlar , bakın burdan özellikle izmirlilere sesleniyorum bu simit hepimizin , simitimize sahip çıkalım ;)
  7. eskişehir simidi özeldir.gerçi artık o da kalmadı küçük bir iki fırın dışında,bir çok şey gibi o da silinip gitti.:(
  8. ankara versiyonu da bulunan yiyecek
  9. kaşarlı, çikolatalı gibi çeşitleri de bulunan, denizde yüzdükten sonra yenince daha lezzetli gelen hamurişi.
  10. demin yediğim çok güzel lezzet...
    yanı sıra beyaz peynir ve çay da varsa hayat güzeldir...