1. Akbank sanat'ın 6-20-27 kasım tarihlerinde düzenleyeceği söyleşide konuşmacı Yalçın Savuran; Fotoğraf Tarihi ve Kültürü, kent Kültürü, Sinema ve Renk üzerine akademik düzeyde çalışmalarıyla tanıyor.

    etkinlik sayfası

    !---- alıntı ----!
    Sinemada Görme Biçimleri / 6-20-27 Kasım Cuma

    Geçtiğimiz etkinlik sezonu başladığımız ve her hafta farklı bir konuyu, olayı, imgeyi ele aldığımız etkinliğimize bu etkinlik sezonunda da devam ediyoruz.

    Christian Metz “Bir filmi açıklamak zordur, çünkü onu anlamak kolaydır.” der.
    Sinemanın bir dil olduğunu düşünür ve kabul ederiz. Ama bu dilin bir sistemi olduğunu kabul edemeyiz. Şayet bir sistemi ve bu sistemi çözecek bir kodu olsaydı, tüm filmleri açıklamak son derece basitleşecek ve nasıl yönlendirildiğimizi anlamak çok daha kolay olacaktı; ama bir o kadarda sıkıcı ve yavan!

    Farklı yönetmenlerin farklı zaman dilimlerinde ürettikleri filmlerden alınmış fragmanlar eşliğinde bir yolculuk; görüntü okumaları, görüntüye dair iz düşümleri. Edilgin izleyici konumundan etkin izleyici konumuna geçişin aşamaları.
    !---- alıntı ----!

    düzeltememe: başlığını yanlışlıkla eğitim kanalına açtım. :( etkinlik olmalıydı. düzeltebilen yüce gönüllü moderatöre benden bi bira.

    düzelitme: biralar abi'ye gelsin.