1. 1968 ankara doğumlu, klasik müzik geleneğinden yetişen türkiye’nin önde gelen arp sanatçısı. aynı zamanda geleneksel türk müziği, doğaçlama, tango ve avangart türlerindeki çalışmaları ve mizansen içeren performanslarıyla da tanınır. washington post gazetesi tarafından “uluslararası ölçekte büyük bir yetenek” olarak nitelendirilmiştir. wikipedia

    şirin pancaroğlu' nun bu kadar başarılı ve ön planda olmasını sağlayan belki de en önemli özelliği arp sanatına kattığı farklı yorumlar, değişik müzik grupları ve dallarıyla olan yoğunluğu, başka bir haz olarak karşımıza çıkarmasıdır. klasik müzik dışında anadolu eserlerini de yorumlayarak tınıların evrenselliğini ortaya çıkaran, örnek ve güzel başarılara imza atmıştır.

    1998 yılında çıkardığı hasret bağı albümünü sırasıyla; kuyruklu yıldız altında, barokarp, tel ve ten, elişi, çengnağme ve son olarak cafe tango birbirini takip etmiştir.

    kendisini dinlemek isteyenler; 30 nisan tuzla idris güllüce kültür merkezi' nde saat 20.00 ' da bu güzel insana ve muhteşem yorumuna eşlik edebilir.
  2. bir söyleşisinde artık "arp" i mitolojik olmaktan kurtarmak istediğini belirtmişti.