1. türkiye'de insanın kazancına ortak olan bir vergilendirme sistemine sahiptir. stopajı,gelir vergisi,kdv'si derken kazandığınızı direkt devletin hesabına yatırmanıza eşdeğer bir sistem çıkıyor ortaya.
  2. anonim şirketlerin kuruluşu

    limited şirketlerin kuruluşu

    anonim ve limited şirketlerin kuruluş prosedürüyle ilgili yukarıdaki linklerden bilgi alınabilir.
    linklerden de görebileceğiniz gibi şirket kurmak için çok büyük sermayelere gereksinim yok ancak kağıt üstünde bir şirket sahibi olmak buncacık sermayeyle ne işinize yarar ? işin aslı, sorun şirket kurmak değil, şirketi işletebilmek.
  3. kurmayı düşündüğüm şey. lakin bazı tereddütlerim var. limited şirket mi, şahıs şirketimi olsun karar veremiyorum. şahıs şirketlerinde sınır değerden fazla kazanırsan ltd ye göre daha fazla vergi var. lakin vergi sistemi istersen az kazanç göstermene imkan veriyor. misal kazanç fazla gözüküyor. bu durumda yeni araba alabilirsin şirkete. kullan istediğin kadar. hoop noldu şimdi; kazanç düştü yeni araba aldın kendine, daha az vergi oldu. hangisi ile başlasam bilemiyorum.
  4. babası mali müşavir ve kendisi de stajyer smmm olan birisi olarak söylüyorum ki iş bilen biri iseniz, ileride borçlarım temerrüde düşmez bana haciz vs. gelmez diyebilecekseniz kesinlikle şahıs şirketi kurun. limited yahut anonim kurmanın prosedürü çok daha fazla ve şahıs şirketini istediğiniz zaman tak diye kapatırsınız anonim ve limited şirkette (sermaye şirketlerinde) öyle hemen kapatamazsınız, önce tasfiye sürecine gireceksiniz de 1 sene geçecek de var oğlu var. ayrıca şahıs şirketi kurmak daha az masraflıdır.