• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (10.00)
slam dunk
1990 yılların sonlarına doğru ülkemizde yayımlanmış olan basketbol konulu bir japon animesidir. animesi oldukça sürükleyici, eğlendirici ve komedi dolu olup izleyenlere oldukça güzel vakit geçirtebilecek çok ender serilerden birisidir. şahsi fikrim spor konulu animeler içinde bir numaralı animedir.

konuyu kısaca özetlemek gerekir ise liseye yeni başlayan ve okul kabadayısı olan hanamichi sakuragi kendini basketbolda dahi olarak tanımlasa da basketbol ile ilgili bilgisi sıfırdır. fakat boyunun uzun olması, inatçı kişiliği gibi doğal yeteneklerine dayanarak basketbol oynamak istemesi sonucunda sıfırdan başlayıp inanılmaz bir gelişim göstererek basketbola devam ederken gelişen olaylarla ilgili bir hikayedir. çizimleri ise zamanına göre oldukça güzel olup ayrıca animesinin kapanışı güzeldir.
seriye animesi bittikten sonra mangasından devam etmeniz gerekmektedir. zaten seri çok iyi ve sürükleyici olması sebebi ile izlenip bittikten sonra devam niteliğindeki mangayı okumama gibi bir tercihiniz neredeyse olmayacaktır.


  1. yukarıdaki açıklamalara devam

    izleyecek olanlar için çok güzel ve eğlenceli bir seri olduğundan rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir seridir. anime bittikten sonra devam için mangası takip edilmelidir.

    nedendir bilmem ama bana doksanlı yılların daha güzel olduğunu hatırlatır.

    animesinin kapanış müziklerinden biri oldukça güzeldir.

    !---- spoiler ----!

    henüz seriyi izlemediyseniz okumayın

    ayrıca seride en beğendiğim sahnelerden biri olan mitsuinin dönüşü

    !---- spoiler ----!
  2. serinin hepsini izlemedim ama gayet güzel bir anime, bana epey gerçekçi gelen bir çizgi filmdi.
  3. hanamichi karakterini dunyama sokan gulmekten kirip geciren anime. tensaiii. sinirlenince attigi kafalar ile karsidakinin kafasinda ufak daglar olusturan hanamichi'nin, sevdigi kiz ugruna basketbola baslamasini anlatir. en sevdigi hareket olan slam dunk'i yapmak icin varini yogunu ortaya koyan hanamichi, bu hareketin rukawa tarafindan yapilmasiyla adeta cilgina doner.

    hanamichi-rukawa atismalari aklima geldikce tekrar izleyesim geliyor. ayrica miyagi-ayako iliskisindeki miyaginin aptalligi, mac icerisindeki miyaginin hanamichiye pas atmayislari, ardindan neden sana atayim ki sen beceriksizsin tarzindaki tavirlari insana kahkaha attirir.

    ve tabii ki son olarak : gorilllllll + king kong^:swh^